11 Kasım 2009

İç Kulakta Sıvı Kaybı,Çok Kötü Yaptı Beni...



Bu gün sekizinci gün ve ben yatıyorum,başlıktan da anlaşıldığı gibi hastalığım iç kulakta sıvı kaybı ve bu hastalığın insanı bu derece etkileyebileceğini hiç düşünmemiştim hatta bu hastalık hakkında hiç bilgim yoktu aslında,taki başıma gelene dek...
Geçen hafta sabah başım dönmesine uyandım,uykumda başımın şiddetli bir şekilde dönmesine kalktım ancak ayakta durmak ne mümkün,otururken yatarken ayaktayken her türde başım çok şiddetli bir şekilde dönüyordu ve tüm gözümün önündeki herşey birbirine geçmiş vaziyet alıyordu,gözümü kapadığım anda da aynısı devam ediyordu o daha da korkunçtu.Birde mide bulantısı eşlik etti tabi bu halime .O kadar kötü bir duygu ki yaşmayan bilemez diyorum.
Öğlene kadar ha geçer ha geçer diye hastaneye gitmedim,ama şiddettini artırarak devam etti,hatta kafamı sağdan sola bile çevirmem başımın dönmesi için geçerli oluyordu.Daha sonra şiddetli bir şekilde kusunca,hastanede aldım soluğu.Tahliller yapıldı ,serum takıldı ve ilaçlar verilerek nöroloji ve kulak burun boğaz doktoruna görünmem gerektiği söylenerek acilden çıkmış oldum.
KBB doktoruna gittim gerekli tüm incelemeleri yaptı ve emar (MR) verdi beş gün boyunca endişeli bir bekleyiş sonunda çok şükür ki MR temiz çıktı.
Ama şikayetlerim hâlen geçmedi bazen çok iyi hissediyorum kendimi bazen çok kötü,zaten doktorumun demesine göre en az 3 hafta en çok 8 ay sürebiliyormuş,tek duam en kısa sürede geçmesi ve normal hayatıma geri dönebilmek.
Başımı sağa sola çevirmek yok,aşağı yukarı bakmak yok,vucudumla hareket edicem başımı unutacakmışım,ani hareketlerden kaçınıcam,ses,gürültü,ışık,stres,sıkıntı ve üzüntüden uzak durucakmışım. Hiç bir yere yalnız gitmeyecek hatta lavaboya bile birinin gözetimi altında gidecekmişim.Bunları nasıl başrıcam bilmiyorum zaten kendimi kötü hissettiğim durumlarda dikkat ediyorum ama biraz da iyi oldum mu tamamen unutup ani hareketler yapınca ben burdayım diyor zaten hemen sendeliyorum.
Ayrıca verilen haplardan biri sinir hapı ve beni sürekli uyutuyor ve çok kötü bir durum buda,saf saf bakınıyorum o hapı içtiğim zaman içmek istemediğimi söyledim doktoruma maalesef kesinlikle içmem gerektiğini söyledi.
İnşallah en kısa sürede atlatırım,dualarınıza ihtiyacım var benide unutmayın emi dualarınızda...Rabbim kimseyi hastalıkla imtihan etmesin...

23 yorum:

  1. geçmiş olsun. dilerim bi an önce sağlığına kavusursun.

    YanıtlaSil
  2. Çok ama çok geçmiş olsun:(
    Bunun birazcık hafif halini yaşadım kulağımda sıvı kaybı yokdu ama zar çökmesi vardı.
    Allah beterinden saklasın...umarım en kısa sürede iyi olursun.

    YanıtlaSil
  3. cok sükür dünden beridir haber bekliyorum, dualarim seninle canim, en kisa zamanda iyiles bak bana geliceksin.. ;)

    YanıtlaSil
  4. çok çok geçmiş olsun rabbim şafi adı ile şifa versin

    YanıtlaSil
  5. muko çok geçmiş olsun kendine dikkat et iki oglun var çabuk iyileşmen lazım iki erkek annesi oldugum için o hapları yutmak uyumanın çok zor oldugunu biliyorum

    YanıtlaSil
  6. çok geçmiş olsun canım benim. inşallah rabbim tez zamanda şifalar verir dua edelim inşallah öptüm

    YanıtlaSil
  7. geçmiş olsun canım
    eşim.kardeşi ve anneside aynı rahatsızlıktan muzdarip
    dr yapman gereken egzerizleri vermiştr umarım
    faydası ouyo
    ırsı oldugunu söyledi dr
    zor bi süreç ama tedavisi var şükür
    eşime uçagı yasaklamıştı
    umarım en kısa sürede atlatrsın canm sevgiler
    firuze

    YanıtlaSil
  8. Çok üzüldüm, geçmiş olsun. Dikkat atman gerekiyor, iyi bakımla anlaşılan 8 ay kadar sürmez gibi geliyor, yazdıklarına göre.
    Allah şifanı versin canım, neyse ki ailenle aynı şehirdesin, yardımına koşan insanların olması seni daha da rahatlatır umuyorum, sevgilerimi ve dualarımı gönderdim.

    YanıtlaSil
  9. Canım benim inan ilk defa duyuyorum :((
    Rabbimden acil şifalar diliyorum.

    YanıtlaSil
  10. Çok geçmiş olsun rabbim acil şifalar versin...

    YanıtlaSil
  11. Çok çok geçmiş olsun canım, Allah acil şifa versin en kısa zamanda..

    YanıtlaSil
  12. Mukocum çok çok geçmiş olsun. İnsanın ağrısı nerede ise canı orada der annem. Çok doğru bir söz. Rabbim tez zamanda iyileşmeyi nasip etsin. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. canım çok geçmiş olsun.Rabbim sağlına biran önce kavuşmayı nasip etsin.

    YanıtlaSil
  14. çok geçmiş olsun bir an önce iyileşirsin inşallah ..

    YanıtlaSil
  15. Çok ama çok geçmiş olsun Mukocum.. Şükür ki dermansız ve daha kötü birşey değilmiş..

    Dikkat et kendine ve gerçekten de gözetimle git gittiğin yerlere.. Allah korusun başını sert yere vurma durmu falan olur düşünce, o daha da kötü..

    İnşaallah hemen geçer de rahatlarsın..

    YanıtlaSil
  16. canım çok geçmiş olsun.Kulakta farklı bir problem bende de var.gerçekten zaman zaman çok dayanılmaz oluyor.acil şifalar diliyorum.

    YanıtlaSil
  17. çok geçmiş olsun komşucuğum(farmville'den) Allah şifa versin tez zamanda iyileşirsin inşallah

    YanıtlaSil
  18. Her birinize tek tek teşekkür ederim arkadaşlar saolun var olun....

    YanıtlaSil
  19. canım mukocum çok çok geçmiş olsun umarım en kısa zamanda toparlarsın...ilk defa duydum böyle bir hastalık aman dikkat et...
    iş konusunada çok sevindim Rabbim gönlüne göre vermiş ne güzel hayırlı uğurlu olsun canım..

    YanıtlaSil
  20. çok geçmiş olsun:( allahım beterinden korusun dikkat et kendinee sen bize lazımsın

    YanıtlaSil
  21. çok geçmiş olsun bndede aynı hastalık vardı bu hastalığı kolay kolay bulamıyolar kaç doktora gittim bazıları psikolojik bazısı epilepsi ilacı yazdı ama son bi doktor deneyşimizde buldu o kadar kötü oluyo ki insan o baş dönmesi aynı aynda miğde bulantısı yüzün bembeyaz kesiliyo ben tuvalette bayılıyodum zor çıkardılar streste hemn belli ediyo kendini öğrenciyim bide sınav stresi öldürüyo insanı üniversite hazırlık bide resmen bi faciya hap kolik oldum o derece

    YanıtlaSil
  22. benimde aynı hastalık var çok kötü rabbim kimseye vermesin ancak yaşayan bilir.

    YanıtlaSil
  23. Peki Geçti mi hastalığınız su anda

    YanıtlaSil