6 Nisan 2009

Bir gün buluşmak üzere babam...


Kendi gibi; ölümü de çok güzel oldu, cenazesi de...Bu sözü başkasından duysam ne diyor ki bu derdim sanırım,insan nasıl ölümün güzelinden söz edebilirdi ki diye düşünürdüm.Ama Rabbim bize yaşattı ölümün de güzelini.
**
Son iki buçuk aydır hergün babamla birlikteydim çok şükür bu konuda hiç pişmanlığım yok iyi ki gitmişim, iyiki de yanında olmuşum.Hastanede yattığı 23 gün boyunca öğlen yanına gidip gece dönüyorduk üç kızkardeşimle birlikte,taki görevliler tarafından hastaneden çıkarılana dek.İşlerimizi bırakıyoruz çocukları ihmal ediyoruz diyede sıkılırdı yapmayın böyle derdi.Ama bir gün anneme demiş ki "kızlarımı hergün görmeye çok alıştım çok hoşuma gidiyor,ama sakın onlara söyleme sonra yatak yorganlarını buraya sererler de gitmezler "...
**
Babamla aramız çok iyiydi,arkadaştan öteydik,güzellik adına ne varsa ondan öğrendik,hatta eşimle paylaşmadığım konuları babamla paylaşırdım,her konuda destekçim di.Hep eli arkamdaydı.Beni liseyi bitirme konusunda hep teşvik etti,hatta üniversite sınavına girmem için bu yaz beni dershaneye gönderecekti,ama kısmet olmadı,kaç yaşına gelirsek gelelim hep arkamızdaydı.36 yaşındayım değil bir tokat, bir acı sözünü duymadım ben babamın. Belki öyle bir baba olsaydı bu kadar acımazdı yüreğim, bu kadar özlemezdim babamı.Gün geçtikçe acısı daha da oturuyor özlemi daha da çok artıyor.
**
Son iki güne kadar abdestini alıp namazını kıldı,iki büklüm olur yinede ayakta niyet ederdi bir rekat iki rakat ama kılardı kılabildiği kadar,o acısı ile çoraplarını bile çıkartamamıza izin vermez kendisi yapardı her işini.Hastaneden çıktıktan sonraki 20 gün boyunca hiç sesini duymadık hiç bağırmasına şahit olmadık ki hastaneye yatmadan önce sesli ağlardı acısından,sonrda acısı hafilediği zaman Rabbimden özür dilerdi sesli ağladığı için.Hep uyudu son 20 gün, bebek gibi annem onu kaldırır zorla bir iki bişeyler yedirir yatardı tekrar.Rabbim onu uyuttu acı çektirmedi çok şükür.
Son gün bir gariplik olduğu belliydi bakışları boş boştu bize bakıyor gibi ama bakmıyordu aslında.Bilinci yerinde mi değil mi diye kontrol etmek için yanına gittiğimde "babam ben geldim" dedim o haliyle bile bana "hoşgeldin" dedi.Bu kadar nezaketli bir babam vardı benim.
**
15 gün önce gece 1.30 da vefat etti hepimizin yanında.Altındaki bezini değişmek için üç kişi zor kaldırdığımız babam(son iki gün) aralıklarla birden doğrulup "oraya gidecem" diyordu,gözlerini tavana dikip bakıyor bakıyor gülümseyip tekrar yatıyordu.Yine bir ara birden doğruldu ve doğrulurken "melekler" dedi güldü ve yattı. yarım saat öncesi babaanemi kapıda gördü "annecim" dedi o ana kadar boş bakıyordu ama babaanneme annecim derken bilinçliydi.Annemin kucağında, bizim ellerimiz de, babaannemin gözü önünde, gözlerini tavana dikti güldü güldü ve kuş gibi nefesini teslim etti.
**
Rabbim ayetlerinin tecellesini yaşamıştık ,
Vakıa suresi :
83.
Can boğaza geldiğinde, onu geri döndürsenize!
84.
Oysa siz o zaman bakıp durursunuz.
85.
Biz ise ona sizden daha yakınız. Fakat siz göremezsiniz.

90, 91.
Eğer Ahiret mutluluğuna ermiş kişilerden ise, kendisine, "Selam sana Ahiret mutluluğuna ermişlerden!" denir
.
**
Ve biliyorum ki babamın gülmesinde ki sır bu ayette gizli,eminmi ki babam çok iyi yerlerde.Cenazesinin kalabalıklığı halen dillerden düşmüyor.Belediye başkanından hamalına kadar her kesimden insanın olması onun herkesi makam meki gözetmeden sevmesi ve ayırım yapmamasından kaynaklanıyor.
**
Babammmmmmm bir gün buluşmak üzere hoşçakal...

***

Başsağlığı ve sabır dileyen tüm arkadaşlarıma çok teşkkürler...

25 yorum:

  1. Merhabalar bu nasıl bir yazı arkadaşım inanki gözyaşlarıma hakim olamadım.yaşarken insan yakıştıramıyor ancak demek ki rabbim her acının sabrını veriyor insana.Muko'cum rabbim babana rahmet eylesin.Gerçekten ölümün adı soğuk ama ,böyle ölmek de her kula nasip olmaz.Asi olmadan namazını bırakmadan,ki bıraktığında zaten iradesi yerinde değilmiş.Cnm Allah sabır versin sizlere.Gerçekten içim o kadar acıdıki ,daraldı,birgün ölümün sırası olmaz ama belkide bizim de o günleri yaşayacağımız geldi gözümün önüne.Tekrar başın sağolsun,mekanı cennet olsun babanın.
    Bundan sonra daha sık görüşmek üzere bende beklerim cnm.selametle..

    YanıtlaSil
  2. rabbim rahmet eylesin... ne güzel hep yanında olmuşsun...
    rabbim sabrını arttırsın...

    YanıtlaSil
  3. başınız sagolsun acınızı öyle iyi anlıyorum ki..babamı kaybettiğimde 18 yaşındaydım..üniversite sınavlarına yeni girmiştim ne yazıkki babacım ne okudugumu ne evlendığımı ne de torununu görebildi..yazınızı okuyunca kalbimdeki küllenen alevler tekrar ateşlendi ..tekrar eskiye döndüm..babam bizi göremeden öldü ne yazıkki..ama biz onun güzel yüzünü görebildik..rabbim büyüktür..allah babalarımızı nur içinde yatırsın inşallah..elbette kavusacagız..sevgiler ...

    YanıtlaSil
  4. canım mukocum başınız saolsun
    mekanı cennet olsun inşlh

    YanıtlaSil
  5. Mukocum İnşallah hepimizin ölümü babacığın gibi sevdiklerimizin yanında olur.Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun.

    YanıtlaSil
  6. Allah hepimize baban gibi hayırlı ömürler ve hayırlı ölümler nasip etsin.
    Yazdıklarından o kadar etkilendim ki anlatamam. Hem senin baba gibi baba hemde senin evletlığın gibi evlat herkese nasip olsun.

    YanıtlaSil
  7. NUrlar içinde yatsın, mekanı cennet olsun inşallah.

    YanıtlaSil
  8. Canım öncelikle başın sağolsun, Allah rahmet eylesin, baban çok şükür ki güzel bir ölümle intikal etmiş ahiret hayatına Allah bizlerede nasip etsin böyle güzel sonlara, ayetler ne güzel anlatmış ölüm anını, ananın bababın eşin kardeşin akrabanın kimsenin yardım edememediği bir an, benim anneciğimin ölümüde benzer şekilde olmuştu, günlerce hafızamdan gitmedi, hayat bir tiyatro sahnesi gibi en trajik anı ise ölüm anı, ne mutlu o anını sevdikleri yayında yaşayanlara. son nefeslerin sevdiklerinin kucaklarında verenlere, Allah sabırlar versin kardeşim, bol bol sabır versin.

    YanıtlaSil
  9. yazınızı gözyaşları içinde okudum.
    allah rahmet eylesin. Nur içinde yatsın. Allah bol bol sabır versin.

    güzin

    www.ekol.blogcu.com

    YanıtlaSil
  10. rabbim rahmet eylesin.rabbim sabrını arttırsın.. mekanı cennet olsun inş.

    YanıtlaSil
  11. Ne guzel bir yazi...
    Ne guzel bir olum....

    Rabbim sabrinizi arttirsin ,mekanini cennet eylesin ins...

    YanıtlaSil
  12. Hani hep hayatta hedeflerimiz var;
    Şunu almak, bunu satmak, çocukları büyütmek, sınavları kazanmak....
    Hiç bitmek tükenmek bilmeyen istekler.

    İnşallah baban hayatın en önemli hedefine ulaşmış olarak imanla göç etmiştir, anlattıkların bunun işaretidir inşallah.

    Rabbim sabırlar versin.

    YanıtlaSil
  13. sevdiğine ölümü yakıştırmak çok acı Allah böyle yazmış düzeni ölenler ve doğanlar Allah rahmet eylesin çocuklarına ve eşine sabır ihsan etsin bir bakmışsın küllenmiş yaralar acıyor ama kanamıyor ne desek boş sabırlar seninle olsun Allah a emanet olun

    YanıtlaSil
  14. ağladım hıçkırarak ağlayarak okudum.Rabbim size tüm sevdiklerine derin sabırlar versin.Allah mekanını cennet eylesin.son nefesini verirken yüce Allahın meleklerini görmüş..bize de böyle ölüm nasip etsin ...
    ölüm başka bir hayatın başlangıcı acı olan geride kalanların gidenin ardından feryadı :(
    nur içinde yatsın
    çok çok üzüldüm gerçekten
    Pınar

    YanıtlaSil
  15. dedigin gibi ne guzel olmus olumu...
    Insallah mekani cennettehuzur icinde,siz geride biraktiklarina bakiyor ve mutlu oluyordur. Imanla olene 'olum' dugun gibidir degil mi?
    hepimize nasipolsun insallah imanlison nefes vermek

    YanıtlaSil
  16. Ölüm anını okurken çok hüzünlendim.Ne mutlu babana...Mekanı cennet olsun...

    YanıtlaSil
  17. haberi aldığımdan beri bloguna bakıp okuyup ağlayıp kapatıyorum....ne diyeceğimi bilmiyorum...her satırında döküldü gözyaşlarım...ama bak sen diyosun , allah ın sevdiği kuluymuş, acısını hafifiletmiş,uyutmuş, ruhunu güzellikle almış...
    canım arkadaşım, ben sevdiklerimizin gittikten sonra bile bizi izlidiğine hissettiğine inanırım.o da seni torunlarını kardeşlerini anneni görüyo ve hissediyo...ki inanıyorum ki rabbim inşallah cennetine kabul etmiştir...
    allah geride kalan sevdiklerine yüreğindekilere uzun sağlıklı ömürler versin...

    YanıtlaSil
  18. canım banim,dün ilk okuyandım belkide ama yazamadım buraya ağlamkatan,o kadar güzel yazmışsınki,aranızdaki baba kız ilişkinizi ve bir yerde demişsinki ""acı sözünü duymadım hiç belki öyle bir baba olsaydı bu kadar acımazdı yüreğim""sende biliyorsun benim babamı ama hiç farketmiyor mukom,acı sözünüde duysan,seni bir kez bile kucağına alıp sevmemiş bile olsa,bir kere saçlarını okşayıp kızım dememiş bile olsa yine yüreğin acıyor yine acısı çok büyük oluyor canım,biliyorsun babam ölümden döndü herkes öldü diye memleketten geldi işte o zaman baba demenin ne olduğunu çok iyi anladım,çünkü nolursa olsun o benim babamdı,sevgisini gösteremiyordu napalım bizede böyle baba kısmetmiş dedik ve o orda çaresiz yatarken biz daha büyük acı çektik,onu ne kadar sevdiğimi daha iyi anladım...

    Allah'ım sabrını esirgemesin sizlerden inşallah ve mekanı cennet olsun babanın gülom...

    YanıtlaSil
  19. Canım ablam Rabbim rahmet eylesin.Yazını okuyunca öyle duygulandımki anlatamam.Ben hiç bişey yazamıyorum kilitlendim..

    YanıtlaSil
  20. ağlaya ağlaya okudum yine yazını ablacığım yaradan sabır versin mekanını cennet eylesin yaradan herpimize yatağımızda sevdiklerimizin yanında hayırlı ölümler nasip eylesin

    YanıtlaSil
  21. canımmm sımdı gordum
    nasıl ıcım burkuldu anlatamam
    rabbım cennetıne alsın babanızı
    basın sag olsun canım :(((

    YanıtlaSil
  22. başınız sağolsun.ALLAH rahmet eylesin.mekanı cennet olsun

    YanıtlaSil
  23. başın sağolsun mukaddercim.acını tüm kalbimle paylaşıyorum. babanın vefatını duyduğumda seni aradım ancak ulasamadım. Allah büyük sabırlar versin. mekanı cennet olsun babacığının Allah nur içinde yatırsın. Allah rahmet eylesin.

    YanıtlaSil
  24. s.a.arada rast gele bulur okurdum yazilarini bu gün özellikle aradim ve buldum babanin ölümünü okudum hüngür hüngür agladim Allah rahmet eylesin en güzel yerde olmasi dilegimle acini yürekten paylasiyorum, Allah sabir versin. ömrümüzü hayirli bi sekilde yasayip zamani geldigindede ölümlerin en güzelini yasamayi nasip etsin herseyin sahibi YÜCE YARATAN imiz
    baska ne diyebilirim bilmiyorum...
    emine

    YanıtlaSil
  25. s.a. arkadaşım kendimi zor tutuyorum zaten sende o kadar dokunaklı yazmışınki. Allah ım Rahmetiyle, Merhametiyle muamele etsin. Cennetinde kavuştursun. Bende babamı kaybettim.Aralık 20 de Kaza anında kaybettiğim için ani bir ölümdü 55 yaşındaydı. çok dokundu çoookkk. perişan olduk.kaza sonucu ölmüştü. yara cam kesikleri. kemik kırıkları olduğundan hep accaba acı çok çektimi diyorduk. ablam rüyasında görmüş.rabayı sürerken önüme iki melek çıktı bir dua verdiler onu okuyordum arabayı buraya sür dediler demiş. sürdüğüm yerde yemyeşil arazi ovalardı demiş.sonra gözümü kapının önünde tabutta gördüm gerisini hatırlamıyorum demiş. tek beni üzen herkez acı çektimi derken evlatlarımla hanıma ben acı çekmedim üzülmeyin dedim sesimi duyuramadım ona üzülüyorum demiş. bu ve buna benzer rüyalarda bize tesellisi. sabah namazına camiye gidiyor camiden çıkıp arabaya biniyor. bir kaç saat içinde Gölcük e gelmek için yola çıkıyor.anlıcağın çok iyi bilirim baba acısını. Allah ımdan hep sabır diliyorum. sanada gani gani sabır babacığınada Rahemtini versin. taksiratlarını affu mağfiret eylesin. adına bolca sadaka vermek kabir azabını kaldırıyormuş...selametle.hakkını helal et çok uzun olmuş.

    YanıtlaSil