14 Aralık 2009

Son gelişmeler ve İstanbul...

Merhabalar efenim merhaba:)
Yine ara verdim blogumu güncelleyemedim bir türlü,vakit az,zaman yok,zaman varken ben yok derken böyle geçti gitti günler,ömürde böyle bitiyor işte ve biz yaşamamızın hiç bir anına önem vermiyoruz en azından ben öyle.
Neyse ben derin konulara dalmadan şöyle sıyrılayım bakalım da neler oluyormuş neler yaşıyormuşuz onldan bahsedeyim size:D

Yeni tempoma ayak uydurmaya çalışıyorum halen,halen diyorum çünkü tam anlamı ile alışmış değilim.Tek sorun ev işleri aslında gece iş yapmak hiç istemiyorum.Yemek yap ye mutfağı topla,ardından Ömer'in ödevleri ile ilgilen,anneyi özlemiş olan yavrunun nazlanmasına karşılık ver:P ancak yetiyor bana:)Hafta sonuda evi inceden temizliyorum en azından şimdilik böyle gidecek.
Eskiden geceleri geç saate kadar oturan ben artık 23.30 en geç on iki oldumu doğru yatağa atıyorum kendimi,ancak yetiyor:P

Yetişkin eğitimi ne zor bişeymiş yaşayarak öğreniyorum bende.Çeşit çeşit insanlar,bazısı kibar tam bir hanımefendi,bazısı ise tam tersine çok kaba,al ver gel git tarzında konuşanlar,ha diye cevap verenler, bu duruma katlanamıyorum her duyduğumda bu tarz konuşmaları güler yüzle sakince uyarıyorum ama alışılmış bikere aileden öyle görmüş,kapalı çevrede yetişmiş belkide dışarı ile tek bağı geldiği bu kurs olan kişileri, genç kızları nasıl eğiteceğim bende bilmiyorum,ama şunu biliyorumki sabrımla ve örnek davranışlarımla yaza istediğim gibi kişiler olacaklar bunda kararlıyım.

Bir gün boyunca düz teğel bile yapamayanın dediğimi ısrarla yanlış yapanların yanısıra,anında yapan, anında anlayanlarda var çok şükür.Kendi burnun dikine gidenler,bana bildiğim işi öğretmeye kalkanlar,45 yaşındai bayanın bile hocam dediği halde 30 yaşındakinin Mukadder hoca diye seslendiği veya 24 yaşındaki bir genç kızın abla baksana diyebildiği çeşit çeşit insan profili.

Sanmayın ki tüm öğrencilerim böyle değil tabiki 17 yaşındakinin, iki günde hiç dikiş bilmediği halde eteği dikip bitirmesi, sakinliği saygısı ile örnek öğrencim olanlar çoğunlukta,çok şükürki çoğu etekleri bitirdiler bazısı ikinci eteği bitirmek üzere.





Pazar günü havanın onca yağmasına rağmen arkadaşlarla soluğu İstanbul'da aldık,önce üsküdarda çay içtik,ardından Aziz Mahmut Hüdai Hazretleri türbesine gittik.

Aziz Mahmut Hüdai Hazretleri mütevazi bir hayat sürdürmüş ve dergahında birçok öğrenci yetiştirmiştir.Bir duası vardır…

^^Beni sevenler..türbemde bir kez dahi gelip fatiha okuyanlar…denizde boğulmasın…ömrü boyunca yokluk yüzü görmesin…^^…





Ardından Hıdiv Kasrına geçtik,oradan çamlıca tepesine çıktık manzara görülmeye değerdi doğrusu her ne kadar hava çok soğuk ve yağmurlu bile olsa çok güzel bir gün geçirdim...



12 yorum:

  1. kolay gelsin hem anne olup hem çalışmak zor canım ama insan alışıyor rabbim yardımcın olsun inşallah

    YanıtlaSil
  2. mukocum insanlarla yapılan her iş zordur galiba..Allah yardımcın olsun ..sabır versin sana....çok çokda kolay gelsin canım....inan senin adına çok seviniyorum....

    YanıtlaSil
  3. Senim adına nasıl sevindim anlatamam, biz ev hanımları her ne kadar çok iş yapsak da genel görüş itibariyle çalışan hanımların yanında hep bir eksiğiz:)) Ama sen artık hem ev kadını hem iş kadını olarak bu engeli aşmış birisin, hele ki öğretmenlik çok güzel, evet insanlarla uğraşmak onlara bir şeyler öğretmek zor olacaktır hele ki belli bir yaştan sonra ama olsun be güzelim, inan görerek ve senin ikazlarınla onlar da yola gelirler, sen yeter ki azmmini yitirme.
    Başarının daim olması dileklerimle

    YanıtlaSil
  4. Ah be hocam yapılırmı bu bana? Ne çok isterdim o gitmek için can atıp bir türlü zaman bulamadığım yerleri seninle birlikte gezmeyi :/
    Neyse, İstanbula bu kadar yaklaştın ya, ayağın eksik olmaz daha buralardan nasıl olsa :P :))

    YanıtlaSil
  5. Allah kolaylik versin mukosum ama biliyorum ki sen bu isinde üstesinden gelirsin..

    bu arada teeee istanbula kadar gidiosunda 40 km geri gelmeye üseniosun demi (karinca ve bebislerde ki kirmizi dil cikaran surat smiliesini burada hayal et:)))

    YanıtlaSil
  6. Allah kolsylık versin bütün işlerin yolunda gitsin

    ben sana darıldım çamlıcaya kadar geliyorsunda oradan bana bir pişt yapmıyorsun aşk olsun burnumun dibine kadar gelmişsin ablacığım ben küstüm sana :(((

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Muko,
    bende bir öğretmen olarak seni çok iyi anlıyorum bu farklı insan profillerinin çocuklarıda kendilerinin yansıması oluyor,ama insan eğitmeye öğretmeye alışıyor zamanla..yaptığın iş,karşılığını almaya başladığında sevindiriyor insanı,birşeyler öğrettiğin zaman sen sen oluyorsun işte..
    gezi resimleride çok hoş..bloğunda..ben de beklerim..sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Allah yardımcın olsun
    öğrenci yaşı büyüdükçe eğitim zorlaşıyor maalesef
    malum ağaç yaşken eğilir

    YanıtlaSil
  9. @ yasenin,teşekkürler inşallahh ...

    @ disal,evet canım yaa aynen öyleee,çok teşekkür ederimm saolasın...

    YanıtlaSil
  10. @ ilknurca,çok teşekkürler güzel temennilerin için ve çok haklısın aslaa pes etmiyecem zaten:)

    @ nazancım birliktede de gideriz yeterki gün tayin edelim ben varım yani:)ne hocası yavv aşkolsunn:P

    YanıtlaSil
  11. @ teşekkürler narişimmm,teee istanbullara gittim amaaa tee adapazarınada gidecem inş:)hayal ettim vede çok güldüm canım:)


    @ saolasın canım,ama ama ben senin oralarda oturduğunu bilmiyordum ki,küsme yaaaaaa

    YanıtlaSil
  12. @ tuğba hoşgeldin öncelikleee,bende gelicem en kısa sürede inş.
    çok haklısın insan sonuçlarını görünce çok mutlu oluyor...


    @ gül,aynen öylee ,teşekkürler...

    YanıtlaSil