28 Mayıs 2008

Bekleyiş dönemi çabuk bitsin..

Şu an çok kötü durumdayım herşeye ağlayann zızr zır biri oldum çıktım..Dışarda ,başkalarının yanında ne kadar güler yüzlüysem evde tek başıma kalınca en ufak hiç sebebesiz yere ağlar duruma geldim,en küçük duygusal bir yazı benii hüngür hüngür ağlatmaya yetiyor..Sanırım bunda gergin bir bekleyiş döneminde olmamızın çok etkisi var..Bitsin şu oks illetide oğlumda bizde rahatlasak artıkkkk:(( Bu kadar sancılı bir dönem olduğunu,beni bile bu kadar etkileyeceğini hiç tahmin etmiyordum..Oğlumun gözyaşları bitirdi beni bu sabahhh,koskoca delikanlıı hüngür hüngür ağlıyorduu :((( Sanırım farkında olmadan çok baskı yaptık yavrumaaaaaaaaa..Aslında yapmadıkk çok fazla değil her düşünceli anne babanın yaptığından farklı değil aslında söylediklerimiz, tavrımızzz..Çok karışığımm şu ann neyi doğru neyi yanlış yaptığımızı bile kestiremiyorumm...Rabbimm hayırsılını ver sen herşeyin en iyisini bilensinn..
*****
Son günlerde okulda sıkı bir program uyguluyorlar,ve bir haftada net sayısı 10 net yükseldii,şu an iyi gidiyor aslında,ancak önceki gün olan deneme sınavında yine net sayısı 10 net aşağıdaydıı ve bu durumdan oldukça etkilendi yavrumm,ne kadar dalgınsa deneme sırasında 16 dan 14 ü çıkarıp bulduğu sonuç 11 olmuş ve bu durumdan çok etkilenmişş canım benimm.."Bu kadar basit hatalar yaparsam benn hiç bir şekilde kazanamam" diyor..Oturdumm uzun uzun konuştumm her zaman yaptığım gibii..Sonuçta ölüm olmadığını,bunun bir kişilik sınavı değil sadece bilgi sınavı olduğunu ,kazanamazssa hiç bir şeyin değişmeyeceğinii,yinee benimm ilk gözağrım olacağınıı sınavın sonuncu ne olursa olsunn onu çok sevdiğimizi anlattım anlattımm anlattımmm..Dün okulun rehber öğretmeni ile görüşmüş buda benim için sevindirici bir olay eskiden olsa hiç bir şekilde gidipp danışmaz fikir almazdıı işin ciddiyitinde demek ki..Verdiği tavsiyeler; bilgisayar ve televizyon başında çok fazla vaikit geçirmemesi ve yüksek sesle kitap okumasını söylemiş..
Allahım sen herşeyi en iyi bilensin ,hakımızda hayırılısı neyse onu ver yarabbiimm..
*****
Gelelim Ömer'e önümüzdeki günlerde okuma bayramı var ve son hız çalışmalar devam ediyor provalar foklör çalışmaları bakalım neler sunacakalar çok merak ediyorum..
Öğretmenimiz hiç bir şekilde hediye kabul etmediği için, ayşemm de gördüğüm plaket yaptırıpp verme fikri çok hoşuma gittii,hatta plaketeee öğrencileirin öğretmenleri ile toplu bir fotoğrafını koydurupp isimleirini tek tek yazdıracam inşş ve bunu sınıf annelerine sununca kabul ettiler onlarında hoşuna gittii..ayrıca öğretmene yine sunduğum diğer bir teklif okumaya geçtiklerine dair her çocuğa özel bir belge hazırlama fikri idi bunuda çok beğendi öğretmenimiz ve bu konuda halen kararsızımm belgeleri kendimm mi hazırlasam yoksa matbada bastıttırsam mı ? Neyse biraz daha vaktimiz var ve bu konuda ki fikirlerinizide bekliyorum yardımcı olursanız sevinirim..
Babbamın kazdığı 7 meterlik kuyudan su çıkarırkenn Ömer'imm,çok sevdiii sürekli su çıkarıp,bahçeyi suladı durduu tüm gün neredeyse..

48 yorum:

  1. canım hayırlısı olsun...bi geçsede iyi veya kötü herkes rahatlasa..şu an böyle bir derdim yok ama zaman hızlı geçiyor..o güde gelecek birgün..rabbim hayırlı uzun ömürler versin....amin...

    öpüyorum canım...ömer için verdiğin fikirlerde çok hoş gerçekten...

    çocuklar küçük olduğu için elde yapılmışı beğenmeyebilir...onlara hazır basılmışından yapmak gerek....daha bir önemsendiklerini düşünürler o zaman......

    öpüyorum seni..kolaylıklar diliyorum sana...

    YanıtlaSil
  2. rabbim hakkınızda hayırlıların en güzelini versin...
    çok etkilenmiş demekki annesi... inşaallah biran önce güzel neticelerle biter bu stres.
    ömer için düşündüklerin hususunda disale katılıyorum. hazır daha cazip gelir eminim :D

    YanıtlaSil
  3. Az kaldı değil mi sınava? Mukocum geçse de rahatlasanız hep beraber... İnşallah başarıyla geçer sınavı.

    YanıtlaSil
  4. canım benim seni çok iyi anlıyorum bir oks annesi olarak sen canını sıkma herşeyin hayırlısı olsun benim oğlumdan fazla ümidim yok eşimde fazla üstüne gitmememi söylüyor canım yaaaaaaaa bu ikinci kez yazıyorum ilk yazdığımı yollayamadım sanırım neyse seni çooooooooooook öptüm kuzen meloş

    YanıtlaSil
  5. cidden çok kötü bir dönem yaa evde sürekli konuşulur duruma geldi yatıp kalkıp oks konuşuyoruzz ben bile sıkıldım ki değilki yavrumm napsın..çok teşekkürler disalcim..


    aminn eminecimm aminnnnnnnnnn..matbayaa gitmem gerekicek sanırım..


    aysuncum 8 haziranda sınav yani 10 gün kaldı,inşş canım inşş..


    ooooooooo meloşummmmmmmmmm seni burada görmek ne güzel,uzun zamandır msn dede karşılaşamdık yaaa,hep bir telaş bir koşturma içnde olunca görüşemez olduk.
    inşş siizn hakınızda da bizim hakımızdaa tüm çocukların hakkında rabbim hayırlısını versin..

    dipciknot*meloşşşşş tefsir çalışması zeynepte cuma günü görüşelimm oraya gelseneeeeee

    bende senii kobocamannn öptümmmmmmmmm..

    YanıtlaSil
  6. Canım Allah yardım etsın senın evlatcığınada tum evlatlarada.Sanada kucak dolusu sevgıler.

    YanıtlaSil
  7. aminn ozaycımmm aminnnn.çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
  8. mukocum tevsir dersi bu cumamı haftayamı inşaallah haftayadır çünkü bu hafta akraba toplantısı bende eğer haftaya ise inşaallah gelmeye calıcacağım hayatımöptüm canım benim

    YanıtlaSil
  9. Evet oks ve öss.Çocukların sancılı dönemleri.Gerek yaptığın konuşma olsun gerek oğlunuzun gidip rehber öğr. yardım alması çok yerinde yapılmış davranışlar olmuş.Konuşmanın oğluna destek olacağını düşünüyorum.

    Hakkınızda hayırlısı olsun inş.

    YanıtlaSil
  10. melahatcımm bu cuma canımm..


    sühendan çok teşekkürlerrr,evett dün akşam gidip gördüm oğlumu neşesi yerine gelmiş zaten..

    YanıtlaSil
  11. Mukocum yazının başını okurken epeyi endişelendim kötü bir şey oldu diye.Allahta kötü bir olay yokmuş.

    Sınav stresi şmdi çok normal inşallah başarıyla atlatır.Herşey kendine güvenerek olur.Yapıcam başarıcam diye sınava girerse kendine güveni gelir delikanlının.

    Allah kolaylıklar versin.İnşallah sınavı umduğundan daha iyi geçer,bunca çalışmasının ödülünü alır.Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  12. aslında dün çok duygusal bir anımd ayazıldı o cümleler,ağlıyorum bi yandan :S

    şimdi iyiyizz şükür oğlumda bende,atlatıcaz inşş

    çok teşekkürlerrr..

    YanıtlaSil
  13. sınav stresi desene canım benim Allahıb izniyle alnının akıyla çıkar inş. sınavdan rehber öğretmenle görülmesi de çok iyi olmuş ama evde sürekli bu konunun tekrar edilmesi sıkar insanı oturup konuşsanı bidafda açılmasa konu dahaiyi fikir olur mu bilmiyorum

    ömerimede maaşallah bahçeyi sularmış

    hadi canım kalk silkelen ;)

    öpüyorız seni ;)

    YanıtlaSil
  14. Allah hakkınızda hayırlısı neyse onu versin.artık çok da endişelenmeye gerek yok.koca bir sene bu stresle çalışıp durdu zaten çocuklar.bundan sonra rahat olup emeklerinin karşılığını almak kalıyor onlara.bundan sonra bence de çok fazla sınav konusu açmayın ama yaptığın konuşma çok iyi olmuş mukocum.inşallah alnının akıyla çıkacak bu sınavdan ve güzel haberlerini alıcaz...

    sıkılmadan hiçbir şey elde edilmiyor bunlar da geçecek,sevgileeer...

    YanıtlaSil
  15. uff sorma yaa bende aynen cok aglak oldum son zamanlarda :(
    mukocum canim arkadasim insallah hayirlisiyla atlatirsiniz bu donemi..insallah sinavida beklediginiz gibi gecer enes in..ogretmeniyle konusmasi benimde cok hosuma gitti, zamanla hersey duzeliyor degil mi?

    canim plakete resmimi bizde dusunduk ama gec dusunmusuz yetisemez didiler sadece siniftaki tum ogrencilerin ismini yazdirabildik..plaketin basina da ogretmenle ilgili kisa bir dortluk yazdirdik, bide kucuk bir tesekkur yazisi vardi...resim istiyorsan elinizi hizli tutun derim, sanirim biraz zahmetliymis o is..belge konusunda da bencede en guzeli bastirmak, bizim cocuklar 'okuma yazma sertifikasi' adinda belge almislardi, istersen resmini cekip gosteririm sana...senin cevabini bekleyim en iyisi :) optum canim..

    bu arada masallah babana, ne guzel isler yapiyor. demek kuyu kazdi ve tulumba ile suyu cikarmaya bile basladi...super valla, ellerine saglik...ohhh cocuklar icin de ne guzel bi oyun alani olmustur orasi;)

    YanıtlaSil
  16. Sınav stresi çok zor birtek çocukları değil bütün aileyi etki altına alıyor ama burda yine en büyük görev anneye düşüyor her zaman olduğu gibi çocukların yanında olmak onlara destek vermek ama stresli ortamı ortadan kaldırarak sakin bir şekilde HERŞEY GÖNLÜNÜZCE OLUR İNŞALLAH...

    YanıtlaSil
  17. Muko cum allah yardımcınız olsun. İnşallah oks den iyi bir sonç alırsınız .Allah zihin açıklığı versin yavrularına ve sanada sabır.
    Bence belgeleri matbaa da bastırın daha ciddi olur ve çocuklarda ciddiye alır bence.
    Kendine iyi bak sevgiler...

    YanıtlaSil
  18. yasemincim nasıl konuşulmuyacakk bende bilmiyorum ki:S
    okuldan geldiği anda ilk iş denemeden kaç net yaptığını anlatıyor oğlum ardındanda mutlaka konu oks ye geliyor:s

    silkelendim zaten şu an iyyiim çok şükür saol canım..



    aminn siyapcımm aminnnnn,çok haklısın canım,çok teşekkürlerr,inşşşşşşşşşşşşşşş güzel haberlerle gelirimm..


    ayşemmmmmm evet yaa napcaz bu ağlak hallerimizi bilmiyorum :s
    evet yaa rayına oturmaya başlıyor sanırım bazı şeyler büyüdükçe değişmeye başladı..
    canım ya palket konusnda sınıf annesi biraz sorun çıkardı bugün,ama ben karalıyım kesin bir fiyat alıyım yaptıracaz sanırım,belgenin resminide tabiki görmek isterim canım,saol yaa düşünceli arkadaşım benim..

    babamın işigücü bahçeler canımm,evin bahçe düzenlmeleri hep ona aitt sürekli bahçelerle ağaçlar ve çiçeklerle uğraşır,kısmet olurda gelirseniz bu taraflara sizi orada büyük bir keyifle ağırlarım,hem varya babamm misafiride çok severrr :D



    çok teşekkürler fatma çok haklısın..

    mihribancım;aminn canımm hakkında hangisi hayırlısı ise rabbim onu nasip etsin inşş,matbaa konusu kesinlik kazandı gibi,yarın sabah gidip araştıracam inşş..

    YanıtlaSil
  19. oks artık Allahın emri
    sınava girmeden stresi geçmiyor Allah hayırlısıyla girip çıkmak nasip etsin
    geçen sene ben de 1.sınıf okuttum okuma bayramında 10.yıl marşıyla okuma belgesi dağıttım
    bilgisayarda hazırlayıp renkli A4 kağıdına yazıcıdan kendim çıkardım

    YanıtlaSil
  20. Kıyamam ben ona ya. O delikanlıların gözyaşı nasıl deler annelerinin bağrını.:(( Dünyanın sonu değil a bu oks illeti. Yazık çocuklarımıza. Onların ruh sağlığından daha mı önemli allasen. Rabbim yüzünü güldürsün yavrucağın. Bilmediklerini de bildirsin inşallah bu sınavda. Sen de bu kadar stres yapma be gülüm. Hem kendine, hem kuzucuğa yazık.

    Adeti az ise kendin hazırlayabilirsin. Hem biraz kafanı dağıtır bu meşguliyet canım.

    Haydi öpüyorum kuzuları ve seni.

    YanıtlaSil
  21. aminn gül aminnnnn,aslında bende a4 kağıdına yazıdrıp renkli kartonların üzerine yapıştırıp bir ikide süslerim düye düşünmüştüm,bugün biraz araştıracam inş eğer fiyatı bütcemizi aşarsa kendim hazırlıcam sanırım..


    incegülüm çok haklısın canım ama insanın stres yapaamsı mümkün olmuyormuş bunuda öğrenmiş oldum ,oğlum karşımda kendini yiyip bitirriken bende rahat olamıyorum işte :S

    29 adet canım bakalım bugün öğleden sonra kesinleşecek inşşş..

    YanıtlaSil
  22. muko abla bende oksye hazırlanıyorum ama ALLAHA şükür böyle durumlarım yok zaten önemli olan son bi ay daha çok çalışmak ALLAH size kolaylık versin...

    bence plaketleri kendiniz hazırlayın çünkü el emeği gibi varmıı canımmmmmm :)

    YanıtlaSil
  23. Canim bence türkiyede bu cocuklara bu paski fazlaca yapiliyor.Okulun agirligi vede ailenin baskisi cocuklara agir gelebiliyor.Cok kötü sonuclarda dogurdugunu tv lerde izliyoruz.OKS anneleri diye bir dizide basladi.Yani o kadar dikkat cekiyorki bu olay diziye bile konu olmus.Bence fazla israrci olmamak lazim.cocuklarin dünyasinida düsünmek lazim.Basarilar diliyorum,insal en iyisi olur Mukocum.Sevgiler;)

    YanıtlaSil
  24. ne güzel rümeysacım sevindim senin adına,ancak son bir ayda çalışmanın doğuluğuna inanmıyorum canım ben ..

    yarencimm aminn canımm inşş hakkımızda hayırlısı olur..

    YanıtlaSil
  25. merhabalar,

    Bu sıralar oks ye giricek öğrencilerin annelerinde duyduğıum aşağa ykarı hep aynı şikayetler..Allah sabır ve kolaylık versin...umarım başarılı olur...Gerçekten zor bu sınav sistemii stress stresss hem ebeveynlere hemde çocuklara..

    plaket ve belge fikri şahane..tebrik ederim..çocukları bence oldukça sevindiricek bişey..Hatırlıyorumda bizim zamanımızda kırmızı kurdele vardı sanırım hala var..ne sevinirdik o takılınca..heyy gidi günler hey...

    sevgilerr...

    YanıtlaSil
  26. Allah yardımcın olsun Mukocum.. Hep derler ya, çocuklar büyüdükçe dertleri azalmıyor ki, sadece şekil değiştiriyor..

    Bu arada, sürpriz gerçekleşti.. Mailini bir kontrol et bakalım :))

    YanıtlaSil
  27. şirinn aminnnnn çok teşekkürler,kırmızı kurdela bazı okullarda var evet ama maalesef bizde yoktu :S

    kuaybecimmmmm aminn canım aminnnnnnnn,kesinliklee annem ;"çocuklar küçükken hep derdi neki bu sıkıntılar büyüsünlerde asıl sıkıntı ozaman başlıcak",her geçen gün katılıyorum bu sözüne:s
    ettim etimmmmmmmmmmmmmmmm harikasınn canım çok saol..

    YanıtlaSil
  28. Sevgili Muko,

    Insaallah daha fazla yipranmadan hayirlisiyla ve basariyla atlatirsiniz bu sureci.

    Cocuklari ve gencleri yaris atina ceviren bu sistemden nefret ediyorum. Benim zamanimda anadolu ve kolej sinavlariydi, simdi oks, bilmem ne! O cenderelerden gecerken insan cocuklugunu da yitiriyor gencligini de. Aha da boyle benim gibi premature biri oluyor:) Ama insaallah sizin delikanli yasaminin her evresini sindire sindire ve hakkini vere vere yaslanir, olgunlasir.

    Allah yardimciniz olsun...

    Sevgiler,
    Ayse Sule

    YanıtlaSil
  29. canim selam
    allah yardimciniz olsun cok zor cocuklar icinde aileler icinde
    rabbim cümlemizin yardimcisi olsun az kaldi ama bitince rahatlarsin insallah öptüm balim sevgiler

    YanıtlaSil
  30. inşallah ayşe şule inşş temennimiz bu yönde..
    son zaten bu sene oks sınavı bundan sonraki sistemi ben daha çok beğeniyorum,en azından çocuklar 6,7, ve8 sınıf sonu sınava girecekler fakat o seneden sorumlu tulacaklar..delikanlımda "beni bir yıl daha geç doğursaydın keşke anne" deyip latife yapmayıda ihmal etmiyor :D




    ayşecimmmmmmmm aminn canım..evett çok az kaldı pazar günü yaa bitti artık şükürrr,bende öpüyorum canım..

    YanıtlaSil
  31. allah yardımcınız olsun.eğitim sistemimiz değişmediği müddetçe çocukların ve dolayısıyla ebeveynlerin sıkıntıları da devam edecek.hakkınızda hayırlısı olsun canım.sevgiler...

    YanıtlaSil
  32. rabbim sınavda başta oğluna olmak üzere tüm çocuklara başarılar nasip etsin, kolaylıklar versin. haklarında hayırlı olanları onlara nasip etsin...

    YanıtlaSil
  33. Teşekkürler Damla'nın annesi..Aminn canımmm..

    Aminnnnnnnnnn Emine'cim aminnnnnnnnnnn,hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun inşş tek temennimiz bu yönde..

    YanıtlaSil
  34. Allah yardımcıları olsun tüm yavruların.
    Gerçekten zor bir dönem.
    Çok az bir zaman kaldı ama.
    Sinirler gerildikçe gerildi.
    Biram önce bitsin istiyorum artık.

    YanıtlaSil
  35. evet Yasemin'cim çok haklısın sinirler iyice gerilmişti bizde de fakat bugün önceki günlerin aksine çok sakinde benim delikanlım,inş yarında bu sakinliğini korur..

    YanıtlaSil
  36. Neyse bugün itibariyle geçmiş olsun diyorum Hakkınızda hayırlısı olsun. Allah emeklerinizi zayii etmesin

    YanıtlaSil
  37. aminn canımm aminnnn,çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  38. hep derım sınava gıren ccugun aılesıde onun kadar etkılenıyor dıye bence senın bu ıcındekı sıkıntıda ondan kaynaklanıyor ıster ıstemez stres ınsanı ele gecırıyor ama kotu bırsey olmamasına sevındım dilerim sınavı cok guzel gecer
    ..................
    yasasın pazartesi cumanın gelmesıne 5 gun kaldı :)
    mutlu guzel bır hafta dılıyorum

    YanıtlaSil
  39. zehracımmmmmmmmmmmmmmm senin yorumlarını okumak ne güzellllllllllll..

    sınav güzel geçti şükür..

    evettttttttttt ama 4 gün var cumanın gelmesineeeeeeeee :)

    YanıtlaSil
  40. Muko ablacığım merhabalar;
    Enesin sınavı nasıl geçti.Çok merak ediyorum.İnşallah güzel geçmiştir.Bizi haberdar et.
    Çok öpüyorum sizi.
    sevgilerr..
    Ay güzel geçmiş senin yorumları okumadan yazmıştım.Şimdi gördüm.
    Çok çok sevindim.
    Kendine iyi bakkkk

    YanıtlaSil
  41. güzel sayılır aybikecim çok kötü değil çok şükür..

    bende seni öperim canım ,sende kendine iyi bak ..

    YanıtlaSil
  42. oks geçti gözünüz aydın diyelim...

    umarım iyi geçmiştir..istediği okula girebilir inşallah..

    hakınızda hayırlısı olsun..

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  43. merhaba canım öncelikle hediyelerini aldım çok beğendim teşekkür ederim canım blog ismini yazmamışsın ben ararken yorumun geldi ve buldum seni . tekrar teşekkür ederim umarım bu tanışma ile dostluğumuz daim olur .ayrıca hediyelerin tam doğum günümde geldi .yazını da okuyunca şükret diyesim geldi inan .çünkü kızım öss hazırlanıyo odaha zor

    YanıtlaSil
  44. çok teşekkürler şirin..
    sevgiyle..


    3prenses beğenmene sevindim,yaa evet blog ismini yazmadığım sonradan aklıma geldi,onun için hediyelerin gitmiş olabileceğini düşündükten sonra sana yorum bıraktım ki anla diye..
    inşş canıminşş daimi olur,doğum gününde kutlu olsun..
    kızın içinde rabbim hayırlısını versin başarılar dilerim onada..

    YanıtlaSil
  45. Mukocum OKS'de bitti hayırlısıyla,hadi yaz artık.Her gün geliyorum yeni yazı yok,merakta bırakma bizleri.Sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
  46. yazıcam canım yazıcam hemde içeriği bol bir yazı olacak..

    YanıtlaSil
  47. bloğunuza nerden geldim inanın bende bilmiyorum.zıpla hoplaya buldum burayı
    merhaba diyelim önce:)yazılarınızı severek okudum hatta hayatınızdaki 3 öanemli kadın kısmında gözlerim doldu .takip ettiklerimize ekledik sizi:)
    umarım oğlunuzun sınavı güzel geçmiştir Allah hayırlısını nasib etsin inşallah
    tekrar görüşmek dileğiyle
    _Firuze_

    YanıtlaSil
  48. hoşgeldin firuze ne güzel böyle hoplaya zıplaya gelip listenize beni eklemen çok hoş..
    Aminn inşşşşşş..

    YanıtlaSil