24 Ekim 2011

Yine Bildik bir acı...




Geçen hafta şehitlerimiz bu hafta deprem:( Nasıl üzücü nasıl kötü günler rabbim sabrımızı artırsın inş.Şehitlerimiz hakkında herkes bir şeyler yazdı bense sessiz kalmayı tercih ettim blogum da, boğazımda bir yumru, kelimeler kifayetsiz di çünkü.Ne denilenibilir di ki denilen her şey söylenmişti çünkü.
Rabbim kahhar isminle o insan dışı varlıkları kahreyle tez zamanda.

Dostlar, kısa-devre düşünmeyin: sakin düşünün: müslümanlık ırk değildir ama "müslüman ne yaparsa yapsın haklıdır" demek ırkçılıktır. Senai DEMİRCİ

 Demişti, ne kadar güzel söylemiş dimi a dostlar .Dünden itibaren sosyal paylaşım sitelerinde gördüklerim okuduklarım  kanımı donduruyor neredeyse,tam yapmak istedikleri şeyin kıyısındayız bölmek istiyorlar bölünüyoruz bölünmeyelim kendimize gelelim ne olur.
Marmara depremine''dinsizlikten'' diyenlerle, Van depremine ''Oh iyi oldu'' diyenler her millette bulunan başbelası cahil zihniyetler..
 Deprem bölgesindekiler kürt olabilirler her kürt pkk lımı Allah aşkına  kaldıki orada binlerce doktorumuz,binlerce öğretmenimiz ve polisimiz var,askerimiz var nasıl bir düşünce nasıl bir anlayıştır "oh olsun" demek hangi insanlığa sığar?
Müslümansak eğer neden ırkçılık yapıyoruz,değilsek de insanlığımız nerede?

99 Marmara depremini İzmit'te yaşayan biri olarak onların yaşadıklarını bizzat yaşıyorum sanki,o günler hiç geçmiyecek gibiydi.Gecenin karanlığında ne olduğunu anlamaya çalışırken karanlıktan gelen bir feryattı hiç unutamayacağım "babaaaaaa yavrumu kurtarr babaaaaa"Sonrasında tüpraşın patlama tehlikesine karşı zorla boşaltırken sokakları polislerin, eşimin "gitmiyeceğiz bir yere" demesi karşısında beş yaşındaki oğlumun babasının bacaklarına sarılarak " yanmak istemiyorum ne olur gidelim baba" şeklinde feryatları karşında düştüğümüz yolda 5 dklık mesafeyi 3 saate gidebilmemiz yine unutulmayacakar arasında.Aslında daha çok kötü anılarımız var yeter artık fazla yazmanında bir anlamı yok ben başladım mı susamıyorum çünkü:(

Normal hayatımıza hiç dönemeyecek gibiydik,ama ne oldu döndük normal yaşamımıza 
yaralarımızı sardık kaldığımız yerden devam dedik hayata.

Şimdi oradaki kardeşlerimizin yaralarını sarma vakti  elimizden ne geliyorsa yapalım
  
KIZILAY için 2868'e boş; AKUT için 2930'a AKUT yazarak; İHH için 3072'ye VAN yazarak mesaj atmak 5 TL ...

Yutiçi ve mng kargo ve ptt ücretsiz gönderim yapıyor hatta ptt evden gelip kolileri alıyor sadece duyarlı olmak bize düşen başkada bişey değil.

Kimin yazdığını bilmediğim ama okuyamayanların da okuması için belki el vicdan demelerine vesile olurum.

Ülkenin doğu ucu sallandı.Pazar günümüzü kaybettik..
şu kadar anne öldü,
şu kadar baba,
şu kadar oğul,kız..
ama en çok da..
... insanlık.

nasıl mı..?
Kürt onlar ( terörü destekliyorlar) ölsünler..
cahil onlar( yeterince entelektüel değiller ) ölsünler..

yok, yurttaşım yok.
sen ırkçının da aptal olanısın..
sen ırkçının da olayları birbirine en gerzekçe bağlayanısın..

iyi oldu dedin,sen yurdun kan kaybına..
iyi oldu dedin sen dedenin,
halanın,teyzenin..
masumun can kaybına..

"Arada birkaç terör yanlısı ölmüştür"de ve sifonu çekip rahatlat beynini ..

İnsanlık öldü deniliyordu..
Bugün kesinleşti..

Cesedi vicdan morgundan teslim alabilirsin yurtdaşım...

9 yorum:

  1. ahh mukom ahhh yaşanan acılara insanlığın ölmesi eklenmiyor mu daha ne kadar üzülenebilinirki bilemiyorum.allah ıslah etsin düşünce kafası böyle olanlasrı.
    allah kolaylık versin bu soğuk günlerde:(

    YanıtlaSil
  2. acı üstüne acı,Mukatdder,bu deprem başka bir şeyidi,depremler gördüm ama bu bambaşka bir histi.Allah yardım etsin herkese ,hele çocuklar ve yaşlılar ....Benim kızın okulundada yardım topluyorlar ,ama kendileri götürecekler,ben gördüm kaçtanesi ulaşıyoru ihtiyaç sahiblerine,ya kendin götür ya hiç bulaşma ,bu işler bildiyin gibi deyil.

    YanıtlaSil
  3. haklısın mukom hiç geçmeyecek gibi görünen acılar zamanlar bile geçiyor çünkü insanız yaşamak zorundayız Allah ömürün de ölümünde hayırlısını versin inşallah,şehitlerimiz konusunda bende sessiz kaldım ama üst üste gelen acılarla sarsıldı Türkiye sarsıldık hepimiz senin de dediğin gibi kürdü Türkü yok bu ülkenin birlik beraberlik var tıpkı kurtuluş savaşındaki gibi türk kürt laz çerkez vs.vs. tek yürek tek beden var bu ülkede bölmek isteyenlere inat birlikte ve beraber yürüyecez ve bizleri yolumuzdan dönderemeyecek provakatörler...
    Allah ölenlerin mekanını cennet eylesin ailelerine sabır versin ve tüm halkımıza da sabır versin inşallah...

    YanıtlaSil
  4. sezobigo;evet canım insanlığımızın ölüşünü izliyoruz maalesef

    YanıtlaSil
  5. MAZES ;ben 99 marmara depremini merkzde yaşayınca onların ki kadarını gördüm diyorum acı tecrübe maalesefki ne günler geçirdik ne günler:(
    ama yardımları gerçekten ulaştıranar var eminim bundan

    YanıtlaSil
  6. esengül;yazdıklarına katılmamak mümkün mü be canım,sağolasın,aminn aminnnnnnnn inşşş

    YanıtlaSil
  7. Çok çok güzel bir yazı olmuş. Yüreğinize sağlık. İyi ki yazmışsınız. İyi ki okuduk.

    YanıtlaSil
  8. çok teşekkür ederim,keşke böyle olaylar yaşamasak da keşke yazmasak:(

    YanıtlaSil
  9. Güzel bir yazı olmuş...
    şiiri yazanın diline sağlık.

    YanıtlaSil