15 Eylül 2008

Kötü Başlangıç

Eğitim-Öğretim yılı başladı geçen hafta herkese hayırlı olsun ,ama bizim için pek hayırlı olduğu söylenemez maalesef :(
Ömer Talha'dan bahsediyorum bu yıl ikinci sınıf oldu ve geçen yıl ki öğretmenimiz mecburiyetten emekli oldu biz bunu sene sonundan itibaren biliyorduk fakat öğretmenimizi sözleşmeli görev yapmak üzere geri getirebiliriz belki diyede çok üzülmemiştik.
Neyse büyük bir heyecanla pazartesi günü okula gittiğimizde yeni öğretmenimizi haliyle öğrenciler kadar bizde merak ediyorduk veliler olarak,dışarıda tören sırasında çocukların yanında yoktu bizde törenden sonra sınıfa girdik çocuklarla birlikte bekledik,sınıfa bir bayan öğretmen geldi ve bize hiç bir şey demeden sınıfı boşaltmamızı söyledi,çıktık dışarıya ama yaptığının doğru olmadığını sesli bir şekilde herkes kendine yakın hissettiği kişiye söylüyordu,bana göre de en azından kendini tanıtıp bizi dışarı çıkarması gerekir diye düşündürdü,yanlışmıyım bilmiyorum ama bana göre öyle...

Tabi bekledik tenefüs olmasını ve Ömer'e sorduğumda "nasıl geçti öğretmeninizle ilk dersiniz "dediğimde ben Nafiye öğretmenimi geri istiyorum dedi ağlamaklı bir ifadeyle,bu öğretmen çok sinirli çok bağırıyor diyede ekledi ki baktım ki tüm çocuklar aynı şeyleri söylüyor.Tabi ki Ömeri sakinleştirdim.
Öğle tatilinde sınıfı temizlemek için sınıfa gittiğimde oradaki bir kaç veliden öğretmenin çocuklar üzerinde çok fazla şiddet içeren sözler sarfettiğini duydum ki kanım dondu sanki o anda :(
bir kaç sözünden örnek ve bu sözler daha ilk üç ders içinde söylenen sözler...
"birbinizin eşyasını habersiz alırsanız parmakalrınızın ucundan bıçakla keserim" heleki bu laf yenir yutulur cinsten değil bana göre,bir eğitimcinin bir öğretmenin daha ana kuzusu olan yavrulara bu sözü tanıştığı ilk derslerde söylemesini kaldıramadım ben ve benim gibi düşünen en az on beş veli dahası"ağzınıza çakarım,kemiklerinizi kırarım,gözlerinizi oyarım,saçlarınızdan camdan aşağı sarkıtırm sizi" gibi ağıza alınmıyacak cümlelerle kendini saydırmak istemesi ancak hasta ruhlu bir insana ait kelimeler diye düşünüyorum..

Akşama Ömer eve gelince bunların tekrar ettiğini söylemesi ve ogün içinde üç çocuğu tokatlaması ve kulaklarını çekmesi karşısında,benim çocuğuma yapılmamış olsada bu duruma kayıtsız kalamadım ve yedi sekiz arkadaşla birlikte ikinci gün sabahında müdür beye çıktık şikayetimizi dile gitirdik ve çok şaşırdı "iki yıldır okulumuzda sözleşmeli bir öğretmen olduğu çok iyi bir kişi olduğunu bu tür şikayetlerle ilk kez karşılaştığını" falan söyledi ve öğretmenle konuşacağını söyledi.İçimiz hiç rahat değildi tabiki bende okul aile birliğinde olmamın rahatlığı işle sürekli okuldaydım ve müdürün konuşmasının hiçbir şeyi etkilmediğini gördüm maalesef ,ilk günki kadar yoğun olmasada aynı şekilde davranışlarda bulunmaya devam etti,her gün mutlaka iki üç çocuk tokat yedi,kafalarına pet şişe ile vuruldu kulak çekmeler ve tehditlerde cabası...

Üçüncü günde ilçe milli eğitim müdürüne çıktık,asıl gayemiz eski öğretmenimizi geri getirebilmekti,kimsenin ekmeği ile oynamak gibi bir derdimiz olmadığını da üstüne basa basa belirtik hem kendi müdürümüze hem ilçe milii eğitim müdürüne...Milli eğitim müdürü"altı yıldır burada görevde olduğunu ama şimdiye kadar hiç bir emekli öğretmenle sözleşme yapmadıklarını ,açıkta bekleyen binlerce genç öğretmenin olduğunu bunu yaprsa onlara karşı haksızlık olacağın"ı söyledi ki sözlerine hak vermemek mümkün değil.bu konudaki ümidimizide yitirmiş olduk ama yeni öğretmenimiz hakkındaki şikayetlerimizi dile getirince presedüre göre haraket edeceğini,önce müdür beyle konuşacağını gerekirse öğretmenle konuşacağını bunlarda kafi gelmezse görevden alınacağını söyledi..

Ömer çok etkilnemiş ki gece uykusunda "ağlıyor ben çok korkuyorum,nafiye öğretmenim geri gelsin yeni öğretmenimiz çok bağırıyor"yavrum ne kadar kokrmuş ki rüyasında sayıklıyor zor sakinleştiridim o gece oğluşumu..

Bizim okul müdürümüzünde cuma günü söylediğine göre" iki kez uyarı aldı üçüncü uyarıda sözleşmenin fesh edileceği"
Öğretmenle muhattap olmadık ki önceki öğretmenimizi geri getirebiliriz umudu vardı içimizde oda olmadı:( Cuma günü Ömer'de nasibini aldı ve kulağı kızarmış bir şekilde yanıma geldi okul aile birliği odasına ağladı ağlayacak yinede öğretmene karşı hiç bir kötü söz söylemiyorum yanında yatıştırmaya çalıştım "yapmasaydın oğlum dedim hareketlerine dikkat et öğretmenini dinle kulağını çekmesin öğretmenin" dedim demek zorundaydım,eğerki" ayy ne oldu sana kulağın neden bu kadar kızarmış desem çok ağlayacak susturmam zorlaşıcak öğretmene daha bir kinlenicekti,doğru mu yanlış mı tartışılır..

Bugün öğlende toplantımız var tabiri caizse dananın kuyruğu kopacak...
****

Büyük oğluma Enes'e gelince çok zor karar verme aşamasından sonra hiç istemediğim bir düz liseye kaydını yaptırdık ve oda okuluna gidip geliyor.bu lise hakkındada hiç iyişeyler duymadım ama çevremizde gönderilecek en düzgün liselerden biri olduğunu öğrendik uzun araştırmalarımız sonucu,iki liseden bahsettiler bize biri evimeze yakın olan şimdi gittiği lise diğeri çarşıda merkezde olan birlise araba ile yarım sattlik bir mesefade.Eşimin işyerine yakınlığı evimize yakınlığını göz önüne alarak burayı tercih ettik etmek zorunda kaldık,seneekler kısıtlı olunca,geçiş dönminde çok korkuyorum açıkçası değişmesinden kötü arkadaşala uymasından,Rabbim yardımcısı olsun..

52 yorum:

  1. İnanamıyorum yaa..

    Minicik çocuklara şiddet göstermek ne demek. Şiddetin her türü çok kötü elbette ama minicik savunmasız bir yavruya el kaldırmak, sözle şiddet göstermek kanımı donduruyor..

    Umarım kurtulursunuz insanlıktan nasibini almamış o öğretmenden.

    Kolay gelsin :(

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Muko,
    Daha önce yazdığım yorum geldimi bilmiyorum bir sorun oldu bilgisayarda gelmediyse bunu yayınlarsan sevinirim.
    Yazını okurken adeta tüylerim ürperdi. Nasıl bir insanla karşı karşıya kalmışsınız böyle. O kişi öğretmenlik görevinin yüceliğini yerle bir eden birisiymiş. Benim hayalimdir ilk okul öğretmeni olmak. O ana kuzularına okuma yazmayı öğretmek ama nasip değilmiş. Valla senin dayanma gücünüde takdir ederim ki böyle bir durum benim başıma gelse kızımı korkutup canını yaksa o insanın başına okulu yıkardım sağlam bir kavga ederdim herhalde. Bence onu gereken her yere şikayet etmelisin. Anne olarak gözünün içene bakarak büyüttüğümüz çocuklarımızın böyle birşeye mağruz kalması kabullenebilecek birşey değil. İnan sanki olay benim başıma gelmiş gibi canım sıkıldı. İnşallah bir an evvel kurtulursunuz o insandan. O nu görevden almalılar sizi bırakıp başka çocukların canını yakacak yoksa. Durumlardan bizi haberdar edersin.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  3. inşallah zerrin inşşşşş bizimde tek dileğimiz o yönde..


    zülbiyecim öğretmenlik çok kutsal bir meslek bana göre,herkes yapamıyor işte illa öğretmen olmak değil mesle o görevi layıkıyla yerien getirebimek maalesef bizdeki hiç bir şekilde öğretmen değil..Oğlum için sabretmeliydim ve de sabrediyorum bu hafta bakalım neler olucak ondan sonra zaten gereknei yapıcam..

    YanıtlaSil
  4. çok şaşırdım biliyomusun....

    ikinci sınıf ne demek..bu kadar kinli olabilirmi bi insan.....

    valla elinizden geleni yapın..bence bu konuşmaları birde öğretmenle yapın......zor biliyorum ama danıştığınız yerlerden bi sonuç çıkacağını sanmıyorum.....

    canım düzelir inş...
    bende daha iki haftayı geçti tayin çıktı deren daha yazdıramadık bile birinci sınıfa......

    YanıtlaSil
  5. ALLAH YARDIMCIN OLSUN MUKO..BU TİP İNSANLARIN BIRAK 2.SINIF GRUBUNA , HİÇ BİR KURUMDA EĞİTİMCİLİK HAKKI YOK..SADECE PUANI TUTTUĞU İÇİN ÖĞRETMENLİK OKUYUP , SALLA BAŞINI AL MAAŞINI ZİHNİYETİ İLE GÖREV YAPAN BİR EĞİTİMCİ OLDUĞU BELLİ..SÖZLÜ HAKARET VE UYGULADIĞI ŞİDDET ASLA KABUL EDİLEMEZ..ELİNİZDEN GELENİ ARDINIZA KOYMAYIN..UMARIM BİR AN ÖNCE GÖREVDEN ALINIR..

    YanıtlaSil
  6. inanmıyorumm ya küçücük çocuklara yapılacak şeymi buu??

    inşaallah en kısa zamanda görevden alınır yerine iyi bir öğretmen gelir inşaallah ALLAH yardımcınız olsunn

    YanıtlaSil
  7. disalcim insanın başına gelince inanıyor ancak insan böyle bir kişi ile karşılaştık sonumuz hayr olsun ...
    senin işinde zor be canım Allah yardımcın olsun..

    PASTARDİA öncelikle hoışgeldin,evet ne yazıkki çokhaklısın elimziden geleni yapmaya çalışıoruz bizde..

    rümeysacım inşş canım inşşşşşş..

    YanıtlaSil
  8. ayy allahim... zor bu islerle ugrasmak yaa. Ögretmenleri cok severim ama bolelerini duyunca uzuluyorum. Sonu hayirli olsun insallah.

    merak ediyorum bende haber bekliyruz :)

    selamlar

    www.aynurdantarifler.blogspot.com

    YanıtlaSil
  9. Mukom, yazına link verdim yazımda. Umarım sakıncası yoktur.

    Öpüyorum

    YanıtlaSil
  10. inş hayılrı olur aynurcum,tekrar hoşgeldin ayrıca:)

    zerrincim hiç bir sakıncası yok teşekkürler ayrıca..
    bende öpüyorum...

    YanıtlaSil
  11. Inanmiyorum ya hala boyle ogretmenler varmi,ne cesaretle bulabiliyorlar cocuklara boyle davranabilme hakkini.Anneler cocuklarimizin gozunuun icine bakmaya kiyamazken kimlere emanet ediyoruz yavrularimizi.

    kesinlikle bunu halledin boyle sey olurmu ya.

    Cocuk bir daha okula gitmek istemeyebilirde Allah korusun.
    Buyaslarda cocugun okulu sevmesi ne kadar onemli bundan hic haberlri yokmu bu insanlarin.
    Ay cok sinirlendim vallahi.

    Allah yardimcinizolsun.

    YanıtlaSil
  12. Zor bir durum muko :(.Çok üzüldüm hakikaten ,ilkokul ikinci sınıftaki bir çocuğa böyle davranması ,öğretmenlik vasıflarına uymadığını gösteriyor.Zaten ilk 3 sınıfta çocuklara en ufak bir ceza bile verilmesi uygun değilki-bu yanlış hatırlamıyorsam özellikle snıf ögetmenliği yönetmeliğinde belirtilmiş- ,kulak çekmek ,vurmak yada aşağılamak gerçekten kabul edilebilecek şeyler değil ...En sonuna kadar bence gidin ekmeğinden etmek istemiyorum diye düşünmeyin ,bu şeklide davrandığına göre bence bu mesleğe uygun değil.

    YanıtlaSil
  13. Zor bir durum muko :(.Çok üzüldüm hakikaten ,ilkokul ikinci sınıftaki bir çocuğa böyle davranması ,öğretmenlik vasıflarına uymadığını gösteriyor.Zaten ilk 3 sınıfta çocuklara en ufak bir ceza bile verilmesi uygun değilki-bu yanlış hatırlamıyorsam özellikle snıf ögetmenliği yönetmeliğinde belirtilmiş- ,kulak çekmek ,vurmak yada aşağılamak gerçekten kabul edilebilecek şeyler değil ...En sonuna kadar bence gidin ekmeğinden etmek istemiyorum diye düşünmeyin ,bu şeklide davrandığına göre bence bu mesleğe uygun değil.

    YanıtlaSil
  14. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  15. zerrinden tıklayıp geldim.

    Öğretmen olunması için okul bitirmek yetmemeli bir de bu işin ehliyeti olmalı.

    Umarım sorunsuz bir şekilde bu problemi halledersiniz.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  16. yaşadıkların için üzüldüm keşke öğretmenler bizim öğreticimiz efendimiz (sav)i örnek alabilseler o nun hayatını ve çocuk eyitimini biraz olsun öğrenebilseler işte ozaman altın nesiller gelir Allh ın izniyle geçmiş olsun sevgiler

    YanıtlaSil
  17. ablacığım ne kadar zor ya gözün gibi baktığın konuşurken incitmemek için kelimeleri doğru seçmeye çalıştığın evladını can pareni emanet ettiğin eğitimcinin psikolojisini etkileyecek ve hayatının en özel anılarını en güzel yıllarını yalnış hareketlerle sözlerle üzmesi etkilemesi aklım almıyor inş.ya öğretmeniniz düzelir yada iyi aklı başında gerçek idealist bir eğitimci gelir sınıfınıza

    enese hayırlı olsun yeni lisesi evet ablacığım tam tehlikeli yaşları ve tehlikeli okul dönemi ALLAH yardımcınız olsun hep evlatlarımız doğru yollarda ilerlesin yalnışa düşürmeye çalışanlara yaradan fırsat vermesin

    seni kocaman öptüm ablacığım bu arada babacığının sağlık durumu nasıl yeni haberler varmı merak ettim sevgiler

    YanıtlaSil
  18. SEREFSIZLERRRRRRRRRR
    ALLAH BOLE OGRETMENLERI CEHEMMENIN GAYYA KUYUSUNDA BOGSUN INSAALLAH NASIL BIR VICDAN NASIL BIR AHLAKTIR BU YA DELIRICEM BENDE BUNA BENZER BISI YAN SINIFTA GORDUM BUGUN :( GUNLUGUMDE YAZDIM BENDE BUNU ALLAH IYILERLE KARSILASTIRSIN CANIM INS O SEREFSIZ KADIN ATILMISTIR BU GUZEL HABERI SENDEN DUYARIZ INS VE INS GUZEL BIR OGRETMEN NASIP OLUR EN KISA SUREDE GECMISOLSUN CANIM

    YanıtlaSil
  19. İnanmıyorum yaa bu nasıl öğretmenlik böyle psikopat mıdır nedir, Allah şerrinden korusun

    YanıtlaSil
  20. Mukocugum canim cok üzüldüm, Allah rast getirsin, piskoljisi bozuk insanlarin ögretmenlikle ne isleri var, parmak kadar cocuklara okulu dersi calismayi sevdirmek gerek, ürkütmek degil, elinizden geleni yapin canim, sevgiler...

    YanıtlaSil
  21. merhaba..sayfanıza ilk kez geliyorum.okuduklarımla dehşete düştüm inanın.çok sabırlıymışsınız gerçektende.benimde 2 sınıfa giden bir oğlum var.öğretmenimizde son derece disiplinliama bir okadarda özverili biri sağolsun.bir eğitimcinin dozu çok iyi ayarlaması gerek bence.
    bisürü küçük çocukla başetmek kolay değil elbette.ancak bu asla minicik çocuklarımıza şiddet uygulama hakkı vermezki..umarım sorun bir an önce hallolur.hayırlı geceler..kolaylıklar..

    YanıtlaSil
  22. Sevgili Muko,

    Çok üzüldüm okuduklarıma... Hiç kimsenin hele de küçük bir çocuğa el kaldırmaya hakkı yok. Geçmiş olsun.

    Bizim de başımıza bir olay geldi.OĞlum İlkokul 4'e gidiyordu. Oğlum okul camından bir arkadaşıyla bakıyorlarmış.Arkadaşı da yuva okulu öğretmenine bir laf söylemiş.O hışımla bir gelmiş hem oğlumu,hemde o çocuğu resmen dövmüş.Üstelik bu kadın hamileydi.
    Okul çıkışı bunu öğrenince hemen müdür karşısına çıktım neler oluyor diye...
    Müdür yanlış anlaşılma olmuşda falan filan diyor.Bunun peşini bırakmayacağım diyerek odasından çıktım.

    Biz hemen Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe yazdık. Müfettişler hemen geldi.Bütün öğrenciler ve öğretmenler sorgulandı.
    Sonra da okuldan öğretmen gönderildi. Gönderildi de ne değişecekki kafa aynı olduktan sonra başka bir okulda yine aynı olaylar olacaktır.

    En kötüsü de bu kişinin hem yuva öğretmeni,hemde hamile olmasıydı.

    Bizde böyle kötü bir olay yaşamış olduk. Sizede kolay gelsin. Umarım öğretmen değiştirirsiniz.

    YanıtlaSil
  23. TUANA BERRA' nin annecigi malesef halen varmış bizde yaşarak öğrendik canım,zaten bir çok çocuk gitmek istemiyor ikna ediyor aileler bend ebundna korkuyorum okula gitmek istememesinden..


    sevgili esin kendileri zaten sınıf öğretmeni değil maalesef çocukların dilinden anlamıyor işte:(

    teşekkürler zeya inşşş inşş..

    YanıtlaSil
  24. sarı papatyalar ne kadar haklısın canım keşke..


    annecik düzelsede uyarılar sonucu düzelri kısa bir süre için eninde sonunda yine tekrarlar yapıcağını sanmıyorum yani düzeliceğini..

    babam şu günlerde iyi çok şükür,kemoterapi zamanında kötü oluyor yan etkilerinden dolayı,radyo terapinin ortalarında doktor çok kötü olacağını söyledi fakat babam iyi çok şükür..

    YanıtlaSil
  25. ninocum çok teşekkürler canım ,şu anda bu hafta sonuna kadar daha bekliyelim diyor müdür bakalım ya sabır demekten başka bişey gelmiyor şu elimden..


    amin gülücüklerim aminnnnnnnn

    YanıtlaSil
  26. aynen öyle ayşe ablacım...


    gonuldeneledokulenler,hoşgeldiniz kesinlikle işleri hiç kolay değil bend ebunun farkındayım biz bir tane ile gerektiği yerde bunlabiliyoruz onların işi hiç zor değil fakat yaptıkları asla kabuledilecek şeyler değil..


    Zerrin Pasta Evi hoşgeldiniz,sanırım bu tarz olayalar halen yaşanıyor azda olsa varlar maalesef sizede geçmiş olsun,okuldan alınıp başka okula verilince değişen hiç bir şey olmuyor ki dediğin gibi aynen kaldığı yerden gittiği okulda yaptıklarına devam:(

    YanıtlaSil
  27. bir öğretmen olarak yazdıklarınızı esefle okudumç...o öirkin sözleri kuran insanlık dışı yaratık hala nasıl utanmadan yaşıyor..Çok üzüldüm gerçekten insaşşah en kısa zamanda hayırlısyla çözüme kavuşur bu olay..
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  28. safiye hoşgeldin ,utansa zaten yapmazdı sanırım,inşallah çözülür inşallah..

    YanıtlaSil
  29. ilkokul 4. sınıfta öğretmenimiz değişmişti. bir olaydan dolayı sınıf içinde benimle alay etti ve sene sonuna kadar bu alaylarını sürdürdü. ondan sonra öğretmenlerden korkar oldum. özgüvenim yerle bir oldu. tahtaya kalkmaktan ödüm kopardı. herkes benimle alay edecek diye düşünürdüm...
    biran önce çözersin inşaallah canım bu sorunu... biz çocuklarımıza kıyamıyoruz. emanet ettiklerimiz de hiç değilse güzel davransınlar... kimsenin onları horlamaya hakkı yok. hele bu davranışlar onların ilerki hayatlarını etkileyecekse...

    YanıtlaSil
  30. inanmıyorum okurken sinirlerim bozuldu ne biçim şey bu ya...çook zor ama işin peşini bırakmamak lazım ki böyleleri haddini bilsin yoksa biz nasıl gözümüzden sakınarak büyüttüğümüz evlatlarımızı bu insanlara eğitsin diye verceğiz ...

    YanıtlaSil
  31. Mukocum okuduklarima inanamadim,normal bir olay degil.O ögretmenin bir gün bile okulda tutulmasi dogru degil.Onun piskolojisi bozuk resmen.Hayretler icinde kaldim.Müdüründe ilk tavrinin ne kadar gayesis olusu da ayri bir saskinlik.Böyle piskopatlar nasil egitimci olabiliyor!!! Kolayliklar diliyorum Mukocum.

    YanıtlaSil
  32. İnşallah eminecim inş çözmeye uğraşıyorum bakalım olucak mı:S


    çok haklısın fatmacım maelesf ki haklısn..

    yaşayınca ianandık bizde yaerencim,teşekkürler canım saol..

    YanıtlaSil
  33. MUKO,
    Şimdi olayın neresinden ve nasıl başlamalıyım, içimdekileri nasıl anlatmalıyım bilemiyorum.

    Üzgünüm hem de çok.

    Çocuklar adına, öğretmen adına...

    Gerçekten her ikisi adına da çok çok üzgünüm.

    Öğretmen adına çok büyük bir talihsizlik. Eminim durumun farkına vardığında kendine geldiğinde pişmanlığı ve üzüntüsü büyük olacaktır.

    Burada meseleyi sadece sizin sınıfı bırakıp gitmesi çözmeyecektir, gerçekçi olarak.
    Öğretmenin sorunlu halinin düzeltilmesi asıl çözüm.

    Bundan da önce farkındalık kazanması. Ben ne yapıyorum diyebilmesi.

    Bence onunla çok kontrollü bir görüşme yapılmalı.
    Hem öğretmeni öğretmenliği bilen öğretmene durumu gerçekçi bir şekilde anlatabilen hem velilerin duygu durumunu anlayıp anlatabilen birine ihtiyaç var bu aşamada.
    Bana göre bu iş için en uygun kişi rehber öğretmen.

    Yoksa diğer yöntem çok kolay öğretmen hemen başka bir sınıfa başka bir okula kaydırılabilir. Ve çözüm olmaz bu durum.

    Gerçekten hatasını farkedebilmesi çok önemli.

    Kısıtlı bir zamanda yorum yazıyorum fırsatım olsaydı yaşadığım benzeri durumlara örnekler vermek isterdim.

    Haberlerinizi bekliyorum.

    İnşallah çocuklar ve öğretmen için de hayırlısı olsun.

    Rabbim hatalarımızı telafi imkanı sunsun hepimize.

    YanıtlaSil
  34. Yasemincim keşke her öğretmen senin gibi anlayışlı olabilse ama malesef ki olamıyor:(

    İşin kötüsü o ki öğretmen kendini hatalı görmüyor zaten,pazartesi günü yaptığı toplantıda bizden sözde özür diledi fakat kendini hatalı görmeyerek sanrım üzerinde oluşan baskıdan dolayı özür diledi ve hataları ile yüz yüze gelince çareyi toplantıyı terk etmekte buldu:(
    ki buda çok büyük hata bence kaçtı resmen..

    kendisini hatasını anlamadığı takdirde bizim okuldan gider başka okulda hareketlerine devam eder kötü olanda bu zaten..

    rehber öğretmenle iki kez konuşturulduğunu biliyorum son iki günde dahasakin en azından ancak nereye kadar böyle gider bunu bilmiyorum bir yerde patlak verir yine bence ve sorunları olduğunu öğrendik,ama sorunları varsa bizim çocuklarımızn ne günahı var izin alsın dinlensin gelsin tekrar böyle çocuklarımızı korkutmaya hiç hakkı yok..

    çok dertiyimm velhasılı çokkkkkkkk:(

    YanıtlaSil
  35. ayyy canım benım kıyamam ben ona bılyorum ılk okul ogretmenlerının
    kısının hayatında neler actıgını rabbım tez zamanda hayırlısını verır

    YanıtlaSil
  36. İnşallah zehracım inşş..

    YanıtlaSil
  37. İnanılır gibi değil ya yavrum nasılda etkielnmiş rüyalarına kadar girmiş

    Hatasını farketmesi umarım uzun süremez hakkınızda hayırlısı olsun canım

    YanıtlaSil
  38. okudukça sinirlerim gerildi,bunları söyleyenin ve yapanın bir öğretmen olması gerçekten çok üzücü..bu prosedürlerinde bu kadar ağır işlemesi ayrıca bir üzüntü kaynağı..o çocukların böyle bir kişiyle öğretmen demek diğer öğretmenlere hakaret olucaktır geçirdikleri bir saat bile bence o çocuklar için büyük bir zara kötü örnek kaynağı...söylenecek,yazılacak çok şey var ama burada duruyorum..umarım en kısa zamanda bu kişiden kurtulur çocuklar..inşallah..:(((((

    sevgiler,

    YanıtlaSil
  39. yasemin inşş canım inşş..


    şirin gerçekten söylenecek çok söz var ama işte bir yerde kalmak zorundayız,maalesef ki söyledikleirnde çok haklısın..

    YanıtlaSil
  40. Muko şok oldum yaaa... Nasıl öğretmenler var offf. Ben şimdiden düşünmeye başladım zaten bu öğretmen olayını. Bünyamine söylüyorum şimdiden iyi bir okul bulalım , ama okulda çok önemli değil. Öğretmen iyi olmadığı sürece...

    İnşallah kendine çeki düzen verir öğretmen de çocuklar okumaktan soğumazlar...

    YanıtlaSil
  41. Var ya ben o öğretmeni saçından tuttuğum gibi okulun çatısından aşağı sallandırmaz mıyım? manyak kadına bak ya. Psikopat hislerini minicik yavruların üzerinde mi bastırmaya çalışıyor. Ya sen versene şu okulun adresini bana. ondan çekinen onun gibi olsun. Büyük oğlumun okulunda 17 yıllık müdür muavinini bile inim inim inletmişim ben. Bir daha hiçbir çocuğa vurmayacağına dair yemin ettirmişim. Bu kıytırık çerez gelir anca. Allaam ya.. çok sinirlendim Muko, çok.:(((( Bir daha böyle bir şey yaparsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe veriyorsun. Hatta birkaç kişi birlikte verirseniz, daha çabuk hallolur. Hatunu bir güzel görevden alıyorlar. Ekmeğiyle oynamıycakmışmışız, oldu. Çocuğum diyorum ben, pisikopat hatunu mu düşüneyim bir de.

    Paşanın okulu da hayırlı olsun. İnşallah güzel güzel okur da büyük adam olur. Okuldan ziyade, çocuğun durumu önemli. Okur o paşa. Meraklanma annesi.:))

    Bu arada doom günü çocuğu. Benim koca kişisiyle aynı gün doğmuşsun. Nice nice yıllara kuşum. Geç oldu affet. Hakkındaki düşüncelerimi öğrenmek istiyorsan, şimdi açıp yüreğime bakman lazım diyorum. Orada kocaman bir yer kaplamaktasın. Seviyom kız ben seni.:))

    Haydi öperim, doom günü güzeli.:))

    YanıtlaSil
  42. Aysun'cum öğretmen okul ikiside çok önemli ,şekil ada ki böyle öğretmenler var maalesef:(


    İncegül'üm belki senin kadar cesaretli olamıyorum ama bu işin peşini bırakmaya hiç niyetim yok,el altından imza toplamaya en azından güvendiğim velilerle konuşmaya başladım,çünkü böyle durumlarda kimse cesaretli olmuyor maalesef tek başıma kalmaktan korkuyorum açıkçası hee buda öğretmenden korktuğum için değil eğerki sonunda bişey elde edemezsem öğretmen okulda kalırsa,oğluma bişey yapamaz ama oğlumu yok saymasından korkuyorum çekincem bu.bu sra zaten iyimiş ama sözlereine devam ediyormuş tabi..

    bak işte buda sevindirici artık benim doom günümü hiç unutmazsın hehehe:P
    teşekkür ederim canım benim bende seni seviyorum..

    YanıtlaSil
  43. gerçekten ben de çok üzüldüm şimdi yasemin'e aynen katılıyorum rehber öğretmen bu konuda en iyi çözüm yolu olabilir alır konuşur arkadaş ve terapi gibi 2 yönlü anlatır tabii ama anlayana
    Allah tez zamanda ıslah eylesin

    YanıtlaSil
  44. aminn gülcüm aminnnnn,ama maalesef çözüm olamadı..

    YanıtlaSil
  45. mukocum böyle şey olurmu
    inan çok üzüldüm ve siniroldum
    canım inan çok sabırlısın ben çocuklara öyle davranan birinin karşısında sabırlı olurmuydum bilemiyorum
    inşallah herşey yoluna girer

    YanıtlaSil
  46. aslında sabrımın sebebei oğlumun halen onun elinde oluşu ,derslerde oğlumu yok saymasından çekiniyorum :S

    inş melisacım..

    YanıtlaSil
  47. İnanılır gibi değil, hala varmı demek böyle öğretmenler :(
    İnşallah hakkında gereği yapılır. Öğretmenlik o kadar zor bir meslek ki aslında, çok sabırlı insanlar çocukları çok secen insanlar yapmalı sadece, herkesin harcı değil.
    Bir sonraki yazında bu konuda güzel haberler almayı bekliyorum :)
    Sevgiler.. _Saniye_

    YanıtlaSil
  48. mukooo gozlerime inanamiyorum ben halaaa..sok soldum soook...bu nasi ogretmendir yaaa...psikolojisi bozuk, boyle birinin kime faydasi olabilir ki, hele hele tertemiz yurekli ve beyinli yavrulara zararindan baska neyi olabilir ki?? canim naaptiniz, var mi bi gelisme, yaz lutfen...

    enes konusunda da herseyin hayirlisi olsun insaallah, Rabbim yolundan sasirtmasin..sen zaten cok ilgilisin, Allah muhafaza da cok kucuk olumsuzluklari bile erken vakitte farkedebilir ve mudahale edebilirsin..rahat ol canim...Enescigime basarili ve huzurlu bir yil dilerim....

    YanıtlaSil
  49. canım olanları biliyorum ama yinede yazmak istedim ,
    oğuz kağan(oğlum) anasınıfı öğretmeninin yüzünden alerjik bronşit olmuştu,halada acısını çekeriz,sebepte okula başladığı ilk gün,tuvalet için izin istemiş(anasınıfı dikkatinizi çekerim)ve bir tokat yemiş oğlum,okula gideceği zamanlarda boğmaca gibi oluyordu öksürükten ölecek gibi,ateşlerin içinde yanıyordu,öyle bir hale geldiki oğlum,1 dk da tam 37-38 kere nefes alıp veriyordu,drlar 40 a ve üstüne çıkarsa hemen hastaneye almalıyız dediler,başında gece sabahlara kadar uyumadan nefeslerini sayıyordum yavrumun...(astımdan zor kurtuldu tüm tahliller temiz çıkıyor drlar bişe bulamıyorlar,sonunda psikolojik olarak ateşlendiğini anladılar ,anladık :(
    okula göndermiyorum oğlum seni dediğimde yada okul saati geçipte gitmediğinde çocukta ateş falan kalmıyordu,
    öğretmen hanımın öne sürdüğü bahane ise,eşiyle arası açıkmışta stresliymiş kadın,ah ahhhh işte şimdi oğlum onun sayesinde alerjik bronşit hastalığına sahip oldu,
    ve ilk okulda naptıysak kadın öğretmen istemedi ki;erkekler normalde çocukların gözünü korkutur benim oğlum kadın öğretmenlerin hepsini o kadın gibi sandı yavrum,
    o zamanlar o okulun önünden geçerken elini o yöne doğru kapıyordu"oğlum napıyorsun" dediğimde ise "anne burayı görünce midem bulanıyor" diyordu :(halada kadın öğretmenlerine çok mesafelidir(liseye başlamasına rağmen hemde)offf çok yazdım ama bende bu dertten müzdarip olunca... :(işiniz gerçekten çok zor dilerim çocuklarda kalıcı hasar bırakmaz

    bir laf vardırya?
    "tahsil cehaleti alır,eşeklik baki kalır"
    işte üstünde böyle kalanlar mesleğini gerçekten icra edenlerede haksızlık ediyorlar ki;öğretmenlik gibi kutsal bir meslekte bile insanları böyle acızlandırabiliyorlar,düşündürtebiliyorlar...
    Allah yardımcınız olsun canım,
    enes içinde hakkında hayırlısı olsun,enesim öyle kötü arkadaşlar edinmez inşallah,sen içini ferah tut canım...
    öptüm seni gülümmmmmm... :)

    YanıtlaSil
  50. inş saniye inşş güzel haberlerle yazarım ..

    ayşemmm,hiç bir gelişme yok maalesef hareketlerini biraz da olsa düzeltti,ama tam değil:S
    saolasın ayşem inş öyle olur..

    selommmm çok zor ya bilmezmiyim,bakalım bizde ne gibi hasarlar bırakacak:(
    eşeklik olduğu sürece bunlarda cehaletleri olmasa ne olur,bende öpüyorum canım

    YanıtlaSil
  51. Canım geçmiş doğum günün kutlu olsun, nice mutlu yıllara inşAllah...

    Ömer'in öğretmeninin değişmesine üzüldüm ve yeni öğretmene inanamadım. İnşAllah kısa zamanda sorunu çözersiniz canım...

    YanıtlaSil
  52. teşekkür ederim Özlem'cim saolasın..

    inşş canım inşş..

    YanıtlaSil