16 Temmuz 2008

Biraz ondan ,biraz bundan, biraz şundan ..

Merhaba, blogumuzu güncellemeyeli epey bir süre geçmiş,yaşanılanlar geçmişte kaldı fakat arşivde yer almasını istediğim için olanları sırası ile yazıcam..
****
Babam görünüşte iyi fakat, ak ciğerde bir kitle tespit edildi ve bugün biopsi yapıldı sonuç ona göre belli olacak,inş sadece görünüşte değil gerçekten de iyidir babacım benimL Kandaki mikrop normal değerlerin altına düştü,buna şükür ediyoruz.Babamın piskolojisi kötü durumda onun yanında ne kadar güçlü isek yanından ayrıldıktan sonra bir o kadar güçsüz hissediyoruz. ,biopsi sonucu inş dermansız hastalık çıkmaz, rabbim neylerse güzel eyler deyip bekleyip hayırlısı ne ise onu görücez inş..
****
İki hafta önce Ayşemmmmmmmle tanıştık üç yıl sonunda,yinede Ayşe’min sayesinde oldu tabii saol canım benim sıcaklığını yüz yüze gelince de hissedebilmek çok güzeldi bir kez daha yanılmadığım için çok sevinçliyim.Ankara’ya giderlerken beni aradı bir kahve içimlik de olsa görüşelim deyince sünnet dolayısı ile evde olan misafirleri kayınvalideye emanet edip soluğu annemlerin orada aldım yol üzeri bulmaları daha kolay olacaktı ve bahçe içinde çocuklarla daha rahat edebiliriler diye annemlerin orayı tercih ettim..İsteğimiz gibi ağırlayamadık ani olunca, ama telafi edeceğim için de rahatım aslında.Ailecek sizi tanıdığımız için çok mutlu olduk Ayşe’m,annem babam kız kardeşim de sizleri çok sevdi..İler ki günlerde bol bol görüşürüz artık inş..

Geçtiğimiz hafta sonunda ayşe, aysun ve emine buraya geleceklerdi çok güzel program planlamıştık ama maalesef babamın hastalığı dolayısı ile ertelemek zorunda kaldık,çok üzüldüm ama telafi edecem ve mutlaka sizi burada görmek istiyorum..


Soğutulmak üzere kuyuya atılan karpuz çıkarılırken ..




Afiyet olsun şeker kızlar ..


*****

Amcamızın oğlu Kerem sünnet oldu , Ömer iki buçuk yaşında sünnet olduğu için hiçbir şey hatırlamıyor,biz sünnet töreni falanda yapmamıştık dolayısı ile süslü püslü kıyafetler ile fotoğrafları da olmadığı için Ömer çok özendi kuzenine.Davetiye dağıtımı sırasında sürekli Keremin pelerini ile şapkasını takıp asasını elinde gezdirdi durdu,o anlarda çok üzüldüm erken mi yaptırdık diye çünkü çok özendi yavrum benim..Hatta sünnet töreni akşamın da “neden beni küçükken sünnet ettirdiniz bak Kerem’in ne çok parası var,bende şimdi olsaydım benimde çok param olacaktı” diye söylendi durdu küçük beyimiz…





Komşumun yaşça Ömer’den büyük kızı Ömer’e boncuk vermiş, eve geldi” anne ben bu boncuklardan kolye yapıcam” dedi, önce bana sonra kuzenine arkadaşlarına da bileklik yapacakmış neyse merakla başladı boncukları dizmeye, tabi bu arada ben ona iğne iplik verdim dizmesi konusunda hiç fikir vermedim kendisi bir küçük bir büyük boncuk şeklinde dizmiş.Tabi kolye işi ona sıkıcı gelince bilekliğe döndürdü işi, bitirdiğindeyse ortaya yukarıda fotoğrafını gördüğünüz bileklik çıktı..Asıl meseleye gelelim çok uzattım yine lafı :D Ertesi akşam bana anlattığına göre küçük beyimizin;benim de evde olmayışımdan faydalanmış olsa gerek,etrafımızdaki iki bakkal ve iki markete giderek yaptığı bilekliği bir liraya satmak istemiş ve hiç birisi satın almamış,ayrıca mahallemizdeki çocuklara satmak istemiş onlarda almayınca çok üzülmüş,bana anlatırken nerdeyse ağlayacak o derece yani..Bende ona bir teklifte bulundum tabii sevinerek kabul etti, bilekliği ben satın aldım kuzenine hediye etmek üzere..Daha önceki postalarda bahsetmiştim, Ömer’i ailecek çok seven komşum var onun kızına anlattığımda hem çok güldü hem de çok kızdı neden almamışlar sanki bir lira için çocuğu üzmeye değer mi şeklinde neyse bana geldi bir akşam Mukadder abla kızmayacaksın ama sana bir şey söyliyecem Ömer’e ben bana bileklik yapmasını söyledim ama zam yapmış iki liraya çıkarmış fiyatı deyince çok güldüm,sanki çok satış yaptı da rağbet görünce fiyatı yükseltti küçük beyim :D





Evet gelelim sirk hikayemize, Kocaeli Fuarına İtalyan’ların Royal sirki geldi, eğlenirler diye kuzenlerimiz Aysima ve Ahmet Faruk ve kız kardeşimle birlikte sirke gittik.açıkçası ben sıkılırım diye düşünürken çok eğlenceli geçti bizim içinde..Hatta çocuklarda çok eğlendiler..Küçük atlar vardı, sirk öncesi isteyen çocukları üzerlerine bindirip gezdiriyorlardı Ömer ve Aysima hadi bizde binelim deyince aldım ikisini de atların bulunduğu yere gidince Aysima anında vazgeçti biraz ürktü,ama Ömer ile beklerken Ömer’de vazgeçti sonradan , sebebi de “çok pis kokuyorlar anne ben dayanamam bu kokuya” demesi oldu :D Köpeklerin ve atların gösterisi çok güzel ve eğlenceliydi, bu arada Ömer bana “ anne hayvanlara eziyet ediyorlar mıdır sence” sorusu karşısında bir kez daha ne kadar hassas bir oğlum olduğuna şahit oldum..





Veeee sıra gecenin finalinde :D biz sonradan çok güldük kardeşimle durup durup hem de aklımıza geldikçe J:)sizde gülün bakalım çekinmeyin emiiii gülün gülünnnnnnnnn :D Hatta kahkaha bile atabilirsiniz serbesttir yani :D iki aylık bir aslanı seyircilerin içinde gezdirip foto çekiyorlar çocukları gördükleri yere anında oturup aslanla birlikte fotoğraflarını çekiyorlardı tabii bizim çocukları da görünce hemen fotoğraflarını çektiler,yukarıda gördüğünüz fotoğraf on ytl yanlış duymadınız bildiğimiz fotoğrafa on ytl verdik biraz daha büyüğü onbeş ytl imiş içimden yuhh yani dedim sizi soyguncular siziiiiiii bende göz varmnı size para vericek derkennnnnnn, ama kız kardeşimin hiçbir şeye hayır diyememesi sonucu gecenin sonunda elimizde nur topu gibi bir aslanımız oldu ay pardon aslanla çekilmiş nur topu gibi bir fotoğrafımız oldu ..
****
Gelelim oks sonucuna; bizi bir yıl boyunca geren ama sonucunda elde koskocaman bir sıfır olan oks sonucuna Lpuanlar çok düşük hem de çok fazla düşük şok olduk, değerlendirmeleri birlikte yapmasak yanlış hatırlıyor diyecem oğlum ama birlikte yapmıştık değerlendirmeleri, sınavdan çıkınca bir saat sonra tv den, soru çıktığı anda Enes ben ”a” yaptım diyordu ve ardından doğru sonuç açıklanıyordu bu şekilde yanlışları ve doğruları hesaplayarak netleri çıkardık ortaya.Ama ne oldu halen anlamış değilim beklediğimizin çok altında bir sonuç ve imkansız bir yere yerleşmesi,artık hayırlısı diyoruz ,demeliyiz elimizden bir şey gelmez ve geriye dönüş yok maalesef , işin kötüsü babası hiçbir şeye demedi ona ama davranışları ile tepkisini belli ediyor ve çok üzülüyor oğlum ,babamızı sakinleştirene kadar neler çektim bir ben bilirim,onun açısından bakınca oda haklı oğlumuz bu seviyede bir çocuk değildi ama napalım diyorum ya oğlumuza bir şey olsa bu daha mı iyi olurdu deyince biraz susuyor ama beni yiyip bitiriyor açıkçası..Koleje göndermemizin imkanı yok şartları zorlayarak ilköğretimi bitirdik zaten , liseyi asla kaldıramayız,işin kötüsü etrafta gönderecek doğru düzgün bir lise yok,Enes Anadolu teknik lise olsun diyor,ama ben bu sistemde meslek lisesinde okumasını istemiyorum, off çok zor bir durumdayız nasıl halledecez bakalım,rabbim yardımcımız olsun..


21 yorum:

  1. wala pulos imo blog.

    YanıtlaSil
  2. babanın sonucu iyi çıkar inş. ömer adına üzüldüm en azından fotoraf çekdire bilseydiniz iyi olurdu
    oks sonucuna üzüldüm sınav sonrası çok ümitliydiniz artık hayırlısı diyelim
    sirk gerçekden soygunculuk yapmış ayıp ama zaten oraya biletle alıyorlar birde faiş fiyata bir fotoraf ayıp

    şu yorucu uzucu günlerin hayırlısıyla bir an önce geçer de bir an önce inş. refaha ulaşırsın
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Canim, babanin biyopsi sonuclari insaallah tertemiz cikar ve seker amcanin psikolojisi sizin sevginiz,moralleriniz, temiz tahliller ve tabi bir de yemyesil bahcesinden aldigi sevgi ile duzelir.Selamlarimi da ilet tamam mi, hepsine de:) Ayse de hepinizi cok sevmis de bi de ;)

    Demek kucukken sunnet olmasaymis simdi cok parasi olcakmis ha! akilli cocuk :)
    annesi sende kucukken cok parasi oldugunu ve o para ile omer icin yaptiginiz seyleri anlat da biraz rahatlasin Omer ;)

    Ay inanmiyorum yaa, demek hemen ertesi gun zam haa, hemde yuzde yuz zam...insaf omerim insaf ama yaaa. ee komsu kizi almadi haliyle dimi omeeer? :))

    Sirk guzelmis, eglendiginize de sevindim ama cok kiziyorum boyle menfaatcilere!! insan onceden anlatir, oyle ceker dimi, resmen kandirmak ya.. esim asla almaz oyle durumlarda ve Aysegul gibi olan beni de alistirdi, artik herseye boyun egmiyor, susmuyorum haksizlik karsisinda...

    cok uzun yazdim biliyom mukom ama napiym sende hepsini biriktirmissin, gunlrdir guncellemeyince yorum da cok yazarim iste ;)

    Enes icin cok uzuldum. fakat nolur babasi da belli etmesin yaa. o zaten yeterince yipranmis ve uzulmustur..acep kaydirdi mi ki cevaplari isaretlerken?
    Hakkinda hayirlisi olsun insaallah.. enes icin hangi okulun daha iyi olacagini uzmanlara sorun, ogretmenlerine mutlaka danisin, onlar daha aydinlatici olurlar insaallah...

    YanıtlaSil
  4. canımcım umarım babanın sonuçlarıda temiz çıkar inşallah allahım acil şifalar versin canım resimler harika canımcım hayırlı geceler allah gönlüzden geçenleri güzel düşüncelerinizi sizler versin hakkınızda en hayırlısını versin sevgiler

    YanıtlaSil
  5. inşallah babanızın biyopsi sonucu iyi çıkar dualarımızla yoluna girer inşallah herşey.
    sınav sonucunada üzüldüm inşallah bulursunuz iyi bir okul.
    kendinize iyi bakın sevgiler

    YanıtlaSil
  6. canım inşaallah sonuçlar temiz çıkar...
    biz mutlaka gelmeye çalışacağız. hele biraz toparlayın kendinizi...
    sirkteki soygunculuğa yuh diyorum başka bişi demiyorum.
    ömerin ticari zekasına hayranım :D talep olunca zam ha :D
    enes için de hayırlısı buymuş diyorum canım. öğretmenleriyle konuşup iyi bir yere karar verebilirsiniz. şehir dışı bir okul düşünüyorsan kalacak yer konusunda yardımcı olabilirim... hakkınızda hayırlısı olsun canım...

    YanıtlaSil
  7. Mukocum inşallah babanın sonuçları iyi çıkar, Allah korktuğunuz yere uğratmasın.
    Enes için hayırlısı olsun dediğin gibi canı sağolsun, herşey yerini bulur nasılsa

    YanıtlaSil
  8. herşey hakkınızda hayırlı olur inşallah, tekrar geçmiş olsun, Enes'de iyi bir yere yerleşir inş.

    YanıtlaSil
  9. Canım inşallah hayırlı sonuçlar çıksın baban için.

    Enes için de en güzeli olsun inşallah. Bu yıl bir katakulli var ya anlayamadık. Bütün çocuklar çok düşük puan almış. Son diye midir nedir? Hem neymiş ki OKS? Yavrularımızdan daha değerli bir şey olabilir mi ki?

    Aslancığınızın fotosu bu kadarsa, kendisi nasıl değerlidir kim bilir dimi?:)

    YanıtlaSil
  10. Unutmadan, her renginden bileklik istiyorum. 5 yetaleden alırım bak.:))

    YanıtlaSil
  11. muko ablacımmm ALLAH yine yine ve yine acil şifalar versinn çok üzüldüm valla oğluşlarına bu arada beniimde oks sonucum berbat bakalım napıcazz??

    :(

    YanıtlaSil
  12. ınsallah babanın sonucu ıyı cıkar canım
    sımdı bıraz daha ıyı olmasınasevdım
    ömer sekerım benım ozendınmı sen kuzenın sunnetıne kıyamam ben sana
    keske bır resım cektıseydınız hatta gec degıl bence cekırın bır studyoda
    oks sonucuna gelınde herkes aynısını dıyor bence puanlar duser cunku herkes beklenenın cok altında aldıgını soyluyor ama tabı bılemıyorum hakkında hayırlısı olsaun yakısıklımın

    YanıtlaSil
  13. Merhabalar Muko'cum
    Baban için Çok üzüldüm arkadaşım. Allah acil şifalar versin dualarımızı isteyip de verdiği kullar gibi muamele etsin. İnşallah biopsinin sonucunu da iyi alırsınız.
    Enes içinde üzüldüm. Rabbim hayırlısını versin. Nedendir bilmem bu sene oks ye giren kiminle görüşsem aynı cevabı alıyorum.Berbattı, çok zordu....Eğitim sistemimizde bir tuhaflık var yaaaa neyse...
    Ahhhh o sirkçiler hep aynı numara. Bizde ata binerek düşmüştük aynı duruma 15 ytl...
    O güzel kolyeleri bileklikleri yapan ellerin yaradanına kurban olayım ben...Yerim onu...5 ytl veriyorum yokmu arttıran?
    Tatildeydim, uğrayamadım, sevgilerimi yolluyorum. Hayırlı haberler bekliyoruz. Selametle....

    YanıtlaSil
  14. Muko'cuğum,
    öncelikle babacığına çok çok geçmiş olsun.Allah acil şifalar versin inşallah.Enes için üzüldüm ama hayırlısı olsun inşallah diyorum.Ömer'in bilekliklerinden bende istiyorum:-))Kocaman sevgiler:-))

    YanıtlaSil
  15. Mukocum babana acil şifalar diliyorum.Sonuçları da güzel çıkar inşallah.İyi düşün iyi olsun inşallah canım benim.
    Enes için de hayırlısı neyse o olsun.Hayır bildiğinde şer şer bildiğinde hayır ara demiş büyüklerimiz.
    Rabbim tüm yavrularımıza hayırlı
    bir yaşam nasip etsin inşallah.Amin.
    Öpüyorum...

    YanıtlaSil
  16. mutlu huzurlu sevgi ve ask dolu guzel bır hafta dılıyorummm

    YanıtlaSil
  17. Ahmet amcam iyi olacak işallah. Bende duacısıyım...

    YanıtlaSil
  18. yazdım yazdım saufa görüntülenemiyor dedi hepsi gitti:((

    çok geçmiş olsun babacığına canım
    inşallah tüm üzücü oalylar sıkıntılar hepsi bir an önce son bulur

    dualarım sizinlee

    YanıtlaSil
  19. Canim gecmis olsun, Allah sifaliklar versin su mubarek Cuma gününün hürmetine, insallah. Ama cogu hastalikta moral cok önemli moralinizi yüksek tutun. Sagliklar selamlar...

    YanıtlaSil
  20. Mevla çekirdeğe orman gizlemiş, yılanın zehrine derman gizlemiş, tahıl tanesine harman gizlemiş, mübarek gecelere cennet gizlemiş, hayırlı kandiller.

    YanıtlaSil
  21. yasasnnnn bu gun cuma
    mutlu bır hafta sonu dılıyorummmm

    YanıtlaSil