19 Ocak 2008

Okumayı Sevmiyor

Son günlerde gelişen pek kayda değer pek bir şey yok yada benim ruh halim buna elvermiyor pek anlatasım yok bugünlerde,halen devam ediyor..
Ömer Talha okumada hiç istekli değil saolsun siz arkadaşalarımın güzel yorumlarını değerlendirerek bu konuda birazda araştırma yaparak bişeyler yapmaya çalışıyorum fakat yinede isteksiz,öğretmenimizde zorlama içinden gelmeli diyor ama,sürekli okumazsa nasıl ilerleticek okumasını benimde kafamı kurcalayan bu.Öğretmenimize rica ettim Ömer'le konuşmasını,kendiside okumazsa karnesinde zayıf olacağını söylediğinden bu yana yani iki gündür okuyor kendi isteğiyle.Aslında zorla olucak bir şey değil sanırım inşş okumayı çok sever,ama beyimize her akşam masal veya hikaye okunmasını istiyor kendi okuyabildiği halde halenn yatağına yatınca anne hadi masalımı unutun galiba şeklinde itirazlar duyuyorumm,bende okumaya devam ediyorum .
Satranç ve folklor kurslarına düzenli, kendi isteğiyle katılmaya devam ediyor,bu yönü çok hoşma gidiyor sosyal ve başladığı işi sıkılmadan sonuna kadar devam ettirmek isteyen bir yapısı var.
Dün doğumgününe gitmeden önce evde bana ben Aysima'nın gittiği okula gitmek isitiyorum dedi yine, arada bir der:P olmayacağını söyledim geçti odasına benim hazırlanmamı beklerken baktım almış eline ekşınmen oyuncağını onunla konuşuyor,-ben şimdi o okula gitsem öğretmenimi özlerim ama niye özliyeyimki zaten okul evimize çok yakın hergün öğretmenimi görürüm,ama yok ben gitmiyeyim zaten onların okulunda folklorde yok satrançta,hem ben satrançı bu kadar öğrenmişken bırakırsam abimi bidaha nasıl yenerim...
Şeklinde bir konuşması ,benide güldürdü ..Şimdilik bu kadar görüşmek üzere hoşçakalınnnnnnnnnnnn:)
Bu pozu yakalyacam diye ne çok uğraştım :)

Süslü püslü okuldan gelinir ve salıncağa uğramadan eve geçilmez:P
Aysimanın doğum günüydü dün,okulda kutladılar.Ömer'de; son iki ders öğretmeninden izin alarak bizde katıldık kutlamaya.Aşağıdaki iki fotoğraf doğumgünü anısına..







Maviş gözlüm Yunus Eren'im benim elinden hiç düşürmediği elması ile etrafındakilere müzük eziyeti çektiririken..



12 yorum:

  1. öğretmenin konuşması iyi olmuş bende sizde iyi bir uslupla dayıf ve ilerisi anlatın nebiliyim çocukmu büyüttüm ama öyle düşünüyorum resimlerdede çok şeker çıkmışlar

    YanıtlaSil
  2. Resimler çok gzeül Rabbim nice seneler nasip etsin..
    Umarım bir an önce kitap okumaya başlar ufaklık, belki de zaman gerekiyordur..

    YanıtlaSil
  3. Yusufcuk da bir ara elinde elmayla kanki kanki dolaşıyordu.. Onu hatırladım Yunus Emre'yi görünce :))

    Okuma alışkanlığı zamanla yerleşen birşey.. İnşaallah alışır yavaş yavaş, çok zorlama istersen..

    O salıncak pozu da uğraştığına değmiş bence.. Güzel yakalamışsın..

    YanıtlaSil
  4. Melek'cim teşekkürler...

    aminn ayça aminnn,belkide değin gibidir ..

    Kaybe'cim Yunus Eren elinde illa bir şey olucak elma mandalina kalem bunlardan biri mutlaka olucak:)
    hehe değmiş demi salıncak pozu:)

    YanıtlaSil
  5. valla nerelerdesiniz diye merak etmiştim....küçük beyin oyuncağı ile konuşması süper....acaba diyorum sırf abisini yenmek içinmi ısrarla devam ediyo santranç kursuna..:)öptük sizi..kaybolma biyerlere,özlüyoruz sizi.

    YanıtlaSil
  6. Burlardayım işte Dilek'cim bazen hiç birşey yapası gelmez ya insanın bende öyleyim bugünlerde..olabilir valla bu çocuklara akıl sır ermiyor,tamam emredersiniz....hanım:P kyabolmayız:))bende seni ve minicik oğluşunu öpüyorum...

    YanıtlaSil
  7. Ayyy yaa okula baslayinca baska dertler var desene sen suna yandik yani:( benim kizimda bir sene sonra kismetse baslayacak bakalim hayirlisi.böle ilgilenmek cok zor ya hele benim gibi sabirsiz insanlar icin aninda neden yapamiyo nasi yapamaz bu kadar kolay seyi falan diye cikisiyorum:) allah kolaylik versin...

    www.aynurdantarifler.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. Uçan salıncağa binebiliyor muyuz biz de? Kaç kilo çeker en fazla, deneyen var mı?
    selam.

    YanıtlaSil
  9. Mukocum sen icini ferah tut canim,baski yapmaktan da vazgec artik yauuuu:)Bak sana en demsitim,onlar anne baba ne derse tersini yapar,ögretmeni deyince,okumus hemen.Bence yeri gelince elbette söyleyin ama israrci olmadan,baktiniz dinlemiyor,ögretmen yolu ile yapmaya bakin bence yani.En azindan bir zitlasma olusmaz,veya böyle bir zitlasma aklindan silinir.Dogum günü resimleri cok sirin:) Sana ailenle güzel bir hafta diliyorum canim.Sevgilerle.

    YanıtlaSil
  10. Uragan teşekkürler ziyaretin için..
    Salıncakda beni çektiğine göre senide çeker sanırımmmmmmm:P

    Yaren'cim tamam vazgeçtim ama kısa bir süreliğine hehehehhe:)
    teşekkür ediyorum canımmmmmm

    YanıtlaSil
  11. Ömer Talha çok yakışıklı maşAllah..
    Salıncaktaki resim de kesinlikle uğraşmana değmiş:) Okumayı da zamanla sever inşAllah.... Belki kendi seçerse kitaları sevebilir diye düşündüm, denemeye değer... (Belki seçiyordur zaten tabii de...)

    YanıtlaSil
  12. Teşekkürler senabera..Kendisi seçiyor zaten okuyacağı kitapları inşş sever diyebiliyorum bende

    YanıtlaSil