23 Aralık 2007

Bayram Şekeri

Bayram şekeri 1 :)




Bayram şekeri 2 :)





Bir kurban bayramını daha geride bırakmak üzere iken bu satırları karalıyorum:)

Hersene olduğu gibi bayramın birinci günü kurban telaşıyla geçti gitti Allah kabul etsin,birinci günün akşamı kayınvalidemin etlerini halletttik kavurma falan yaptık görümcem eltim ve ben,tabiki gelen gidenlede ilgilendik nede olsa büyük evi saolsunlar gelen giden hiç bitmedi.

ikinci günde ben öğleden sonra bir oturdum akşamaa kadar etlerleri hallettimm hatta bu sene kemikleri bile ben kırdımm tek başıma:P Üçüncü günde bayram ziyaretleri ile geldi geçtii ve bugünde bu saat olduu ben tembellikten çıkıpta konu komşuya bayram ziyaretine gidemedim,ama kararlıyım bu yazıyı yazayım çıkacam inşallah:)


Ömer arefe günü sabah ağlayarak başının ağrısıyla uyandı:( Ağrı kesici verdim yok geçmedi,iki saat oldu yavruum hala ağlıyordu ,ha geçer ha geçer diyerek iki saati doldurdum üzerine birde istifra edince ve fışkırtarak ,çok korktum çünkü ne midesi bulanıyordu ne soğuk algınlığı vardı neyse hemen babamı çağırdım geldi ve hastaneye acile gittik,gerekli tahliller yapıldı,röntgen çekildi hiç bişey çıkmadı,doktor sinüzütten şüphelendiğini fakat temiz çıktığını söyledii biraz boğazlarında kızarıklık var dedi,bu kızarıklığın o derece baş ağrısı yapıp yapmıyacağını sorduğumda olur dedii ama benim içim hiç rahat değil açıkçası:( İnşşalah kötü bir şey çıkmaz:(( Bayram sonu kendi doktoruna götürüp temografi çektiricem içimiz rahatlasın en azından. Bayram boyuncada ara ara baş ağrısı oldu hatta bugünde şu saate kadar keyifsizdi başım ağrıyor diye yattı sürekli ama şimdi ayaklandı çok şükür..
Hastanede doktorla aralarında geçen konuşma:
Doktor:"şimdi eve git bir güzel kahvaltını yap"
Ömer:"sadece bugün mü?"
Doktor:"tabiki sadece bugün değil her sabah,sen her sabah kahvaltı yapmıyormusun?"
Ömer:"hayırr çünkü annem kahvaltı hazırlamıyor ki"
ben şok oldumm" aaa Ömer ne dediğinin farkındamısın oğlum "diyorum "evett annee hazırlamıyorsun ki her sabah" diyor
Doktor:"annen sana patates kızartırsa veya her sabah tost yaparsa yersin ama dimi "dedi
Ömer"aaaa sen nerden biliyorsun doktor teyze?"
Doktor:"benimde oğlum var oda senin gibi yapıyor da oradan biliyorum"dedi ve çok şükürr beni anlıyan biri çıktı karşıma diye şükrettim içimden:)

Peyniri çok zorlarsam yer,zeytin,yumurta,bal,terayağı bunların daha tadını bilmiyor her sabah patates veya tost yaparsam yiyor beyefendi oda iki gün üst üste tost yerse üçüncü gün onuda yemiyor..



Satranç oynarken abisini yendiği an:)
Enes'in tepkisi aynen şöyleydi;-"annee vallaha bilerek yenilmedimm cidden yendi beni bu çocuk "




Ömer beyin satranç oynama şekilleri :)









7 yorum:

  1. Biz kurbanımızı bağış şeklinde kestiğimiz için telaşımız olmuyor.Henüz o kadar yaşlanmadığımız için (gerçi ben kendimi pek öyle hissetmiyorum ama)gelen giden de yok tabi.Ben de bir annemlere gidiyorum.

    YanıtlaSil
  2. bayramınız müberak olsun geçde olsa

    YanıtlaSil
  3. mutlu haftalar:))
    cumaya az kald�

    YanıtlaSil
  4. ha perşembe günü, ha bayram günü bizde de durum farksızdı. gurbet heryerde gurbet. memlekete 1 saat uzaklıktayım ama gidemedikten sonra bir kıymeti yok :( herneyse, geçmiş bayramınızı kutlarım ben de.

    satranç çok güzel bir aktivite, ben de kızlara öğretmek istiyorum, satranç takımı hep ortalıkta dolanıyor ama onlar kafalarına göre taşları dizmeyi tercih ediyorlar :) ömer kaç yaşında başladı satranca?

    YanıtlaSil
  5. Merhaba oğlumuz çok aktif maşallah :) dr. a yaptığına bayıldım yalnız :) Rabbim gülen yüzünü hiç soldurması

    YanıtlaSil
  6. Canım yoğun geçmi bayram. Ve bayram şekeri çok güzel olmuş maşallah... Satranç oynama şekilleri de çok ilginç:):P

    YanıtlaSil
  7. Sevgili incelikler(adını bilmediğim için)
    bizde yaşlılar var kayınpederim bağış işlerini bir türlü anlamak istemediği için mecbur kesiyoruz ama onlar hacca gittikleri zaman bizde bağış yapmıştık hazır onlar yokken:)

    Teşşekürler Melek...


    Ooooo Zehra'cım yaa daha cumayya kaç gün var hafta başı yapma yaa:)

    Teşekkürler Vildan seninde bayramın kutlu olsun geçmiş olsa bile:)
    Ömer satrancı beş yaşında öğrendi ama sadece taş dizmeyi ve bir kaç kuralı biliyordu ama üç aydır kursa gidiyor ve çok istekli bu konuda ilerletti çok şükür,Defne ile Çınar'da öğrenirr ama istekli olmaları lazım bence hem onlar daha küçükler ya zamn var..

    Aminn tonguçç aminnnnnnnnn..Rabbim hiç bir çocuğun gülen yüzünü soldurmasın..

    Aysunncumm ne şekillere giriyor bilsen bunlar yakalayabildiklerim:)

    YanıtlaSil